„Naujais mokslo metais moksleiviai galės dalyvauti kontaktinio mokymo procese, jei turės galiojantį vakcinacijos sertifikatą, pažymėjimą dėl persirgtos ligos arba neigiamą testo dėl COVID-19 rezultatą. Tai numato Švietimo ir mokslo ministerijos parengtos epidemiologinio saugumo priemonių pataisos, kurias šiandien patvirtino vyriausybė. Šiuo žingsniu siekiama pradėti naujus mokslo metus ir užtikrinti mokymo procesą epidemiologiniu požiūriu saugioje aplinkoje“, – sakoma ministerijos pranešime.

Kad mokslo metai saugiai prasidėtų rugsėjo 1 d., moksleiviai jau rugpjūčio 23–30 dienomis turės atlikti pirmuosius testus dėl koronaviruso. Tolesnis testavimas vyks pagal Sveikatos apsaugos ministerijos parengtą algoritmą. Planuojama, kad testavimas bus reguliarus, bet kol kas neaiškus jo periodiškumas. Testavimas vyks pačiose mokymo įstaigose, jį apmokės valstybė.

Pirmasis užsikrėtimo koronavirusu atvejis Latvijoje buvo užfiksuotas 2020 metų kovo 2 d. Iki šiol šalyje COVID-19 diagnozuotas 139 587 žmonėms, mirė 2 561 infekuotasis.

Vakcinacija Latvijoje prasidėjo praėjusių metų gruodžio 28 d. Iki šiol visiškai paskiepyti 37,37 proc. šalies gyventojų.

Latvijos vyriausybė liepos viduryje nusprendė, kad vakcinacija nuo koronaviruso bus privaloma medikams, socialiniams darbuotojams ir tiems, kurie dirba švietimo srityje. Be to, darbdaviai nuo spalio 1 d. turės teisę atleisti šių įstaigų darbuotojus, neturinčius Covid-19 sertifikato.

Kaip anksčiau sakė švietimo ir mokslo ministrė Anita Muižniecė, mažiausiai 80 proc. pedagogų turi pasiskiepyti, kad rugsėjį būtų galima atnaujinti kontaktinį mokymą šalies mokyklose. Šiuo metu vakcinuoti 67 proc. mokytojų. Prognozuojama, kad dėl reikalavimo skiepytis švietimo sistemą gali palikti apie 1 000 pedagogų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)