Atitinkamą pasiūlymą vyriausybės svarstymui pateikė vidaus reikalų ministrė Marija Golubeva.

Ministrų kabinetui nusprendus skelbti nepaprastąją padėtį, ji bus įvesta Augšdaugavos ir Kraslavos regionuose, taip pat bus išplėsti Valstybės sienos apsaugos tarnybos įgaliojimai.

Vidaus reikalų ministerija nurodė, kad Lietuvos vyriausybė sugriežtino valstybės sienos apsaugos režimą, todėl pastarosiomis dienomis neteisėti migrantai iš Baltarusijos teritorijos vis dažniau bandos kirsti Latvijos ir Lenkijos sienas.

Per pastarąsias keturias dienas Latvijos pasieniečiai sulaikė 218 asmenų, neteisėtai patekusių į šalies teritoriją per sieną su Baltarusija.

Valstybės sienos apsaugos tarnyba dirba padidintos parengties režimu, kad reaguotų į bandymus neteisėtai kirsti valstybės sieną.

Atsižvelgdama į padėtį Lietuvoje, taip pat išaugusias grėsmes Latvijos ir Baltarusijos pasienyje, Latvijos valdžia sustiprino sienos su Baltarusija stebėjimą ir mobilizavo Valstybės sienos apsaugos tarnybos bei kariuomenės išteklius. Pagalbą teikia ir Europos sienų ir pakrančių apsaugos agentūra „Frontex“.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)