Vienas asmuo šalyje koronavirusu užkrėtė pusantro tūkstančio žmonių – tai didžiausias Rusijoje užfiksuotas superplatinimo atvejis, Rusijos naujienų agentūrai „TASS“ teigė mokslinių tyrimų centro „Vektor“ padalinio Jekaterinburge vadovas Aleksandras Semionovas.

Daugiau duomenų apie šį atvejį nepateikiama – nei kur lankėsi asmuo, nei su kuo bendravo, nei ar jis grįžo iš svečios šalies, neskelbiama.

A. Semionovas aiškino, kad, remiantis statistika, vienas pacientas, užsikrėtęs standartine koronaviruso atmaina, paprastai užkrečia nuo dviejų iki trijų žmonių, o užsikrėtęs delta atmaina – nuo penkių iki šešių žmonių. O štai vadinamasis superplatintojas gali užkrėsti gerokai daugiau.

A. Semionovas priminė, kad koronavirusas perduodamas oro lašeliniu būdu, vadinasi, jis platinamas socialinių kontaktų metu.

„Jeigu žmogus nesilaiko socialinio atstumo, nedėvi kaukės, ypač jei jis tuo metu nelabai gerai jaučiasi, važinėjasi perpildytais metro traukiniais, eina į darbą ir ima su visais glėbesčiuotis bei bučiuotis, tai jis turi galimybę tapti superplatintoju ir užkrėsti didžiulį kiekį žmonių“, – aiškino A. Semionovas.

Jis pažymėjo, kad tokie žmonės, nesilaikantys socialinio atstumo taisyklių, sukuria galimybes viruso superplatinimo atvejams, o superplatintojų indėlis į aplinkinių apkrėtimą yra pakankamai didelis.

Rusijoje per praėjusią parą nustatyta 22 160 naujų koronavirusinės infekcijos COVID-19 atvejų, taip pat mirė 769 anksčiau užsikrėtę žmonės, rodo pirmadienį paskelbti kovą su epidemija koordinuojančio operatyvinio štabo duomenys.

Ankstesnę dieną buvo skelbta apie 22 866 naujus užsikrėtimo atvejus ir 787 pacientų mirtį.

Maskvoje per pastarąją parą nustatyta 2 150 naujų COVID-19 atvejų. Per praėjusią parą sostinėje mirė 59 užsikrėtę asmenys.

Sankt Peterburge buvo patvirtinti 1 895 nauji užsikrėtimo atvejai ir mirė 40 užsikrėtusiųjų.

Nuo pandemijos pradžios Rusijoje užregistruota iš viso 6 469 910 COVID-19 atvejų, 165 650 užsikrėtusių žmonių mirė. Persirgę koronavirusine infekcija pasveiko 5 796 981 pacientas, iš jų 14 474 – per praėjusią parą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)