Tai pirmadienį žurnalistams pranešė Vyriausybės vadovo spaudos sekretorius Sandris Sabajevas.

„Ministras pirmininkas palaiko nuolatinį ryšį su vidaus reikalų ministre, pritaria ministrės pasiūlymui, o šiandien valdančiosios koalicijos pasitarime paragins partnerius jį paremti“, - sakė premjero atstovas.

Anot S. Sabajevo, VRM vadovė paprašė apsvarstyti nepaprastosios padėties įvedimo pasienyje su Baltarusija klausimą rugsėjo 10 d. įvyksiančiame Vyriausybės posėdyje, kuriam ministerija rengia visus reikiamus dokumentus.

Nuo metų pradžios Lietuvos ir Baltarusijos pasienyje sulaikyta daugiau kaip 4 tūkst. nelegalių migrantų. Tai – 50 kartų daugiau negu per visus 2020 metus.

Po Lietuvos su nelegalia migracija iš Baltarusijos teritorijos problema susidūrė Latvija – vien tik per tris pastarąsias dienas jos pareigūnai sulaikė 160 atvykėlių.

Kovos su nelegalia migracija tikslais Latvija prieš kelerius metus pareiškė ketinanti sutvarkyti 173 kilometrų sieną su Baltarusija, taip pat pastatyti 135 kilometrų ilgio tvorą. Projekto kaina buvo vertinama 27,6 mln. eurų, o darbus buvo planuojama užbaigti 2020 metais, bet jo realizavimas įstrigo.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)