Sugriežtintos taisyklės vyresniems nei 18 metų amžiaus asmenims galios iki lapkričio vidurio. Protestuodami prieš ginčytinas priemones, savaitgalį vėl tūkstančiai žmonių visoje šalyje išėjo į gatves.

Vadinamasis sveikatos pasas nuo pirmadienio yra prievolė restoranuose, kavinėse, traukiniuose, tolimojo susisiekimo autobusuose, lėktuvuose, mugėse ir sveikatos įstaigose. Skaitmeninio sveikatos paso jau nuo liepos vidurio reikalaujama kino teatruose, muziejuose ir masiniuose renginiuose. 12-17 metų amžiaus asmenims šis pasas bus privalomas nuo rugsėjo 30 dienos. Sveikatos sistemos darbuotojai turi laiko pasiskiepyti iki rugsėjo 15 dienos.

Prancūzijos sveikatos ministras Olivier‘as Véranas dienraščiui „Le Parisien“ sekmadienį sakė, kad neigiamas testas turės būti atliktas ne anksčiau kaip prieš 72 valandas, o ne prieš 48, kaip pradžioje planuota.

Tokiomis ginčytinomis taisyklėmis prezidentas Emmanuelis Macronas tikisi sustabdyti augančius COVID infekcijos skaičius. Koronaviruso situacija Prancūzijoje yra įtempta.

67 mln. gyventojų turinčioje Prancūzijoje apie 63 proc. žmonių paskiepyti bent viena vakcinos doze. Daugiau kaip pusė paskiepyti pilnai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)