Pasak valstybinės agentūros „Xinhua“, antradienį pradėtas masinis testavimas „iš esmės visiškai aprėpė“ visus miesto gyventojus, išskyrus vaikus iki šešerių metų ir vasaros atostogų išvykusius studentus, spaudos konferencijoje pranešė vyresnysis Uhano pareigūnas Li Tao.

Iki šeštadienio mieste buvo užfiksuoti 37 vietiniai COVID-19 atvejai, o per pastarąjį masinio testavimo etapą buvo aptiktas 41 vietinis besimptomis viruso nešiotojas, pranešė „Xinhua“.

Miesto pareigūnai praėjusią savaitę pranešė, kad koronavirusas buvo nustatytas septyniems Uhane dirbantiems atvykėliams.

Pasak institucijų, tyrimų kampanijai buvo mobilizuoti daugiau nei 28 tūkst. sveikatos priežiūros darbuotojų, o tyrimai vyko maždaug 2,8 tūkst. vietų.

Koronavirusas pirmą kartą pradėjo plisti Uhano mieste 2019 metų pabaigoje, o Kinijai vėliau pavyko sėkmingai sukontroliuoti viruso plitimą. Šalies ekonomika atsinaujino, o gyvenimas iš esmės normalizavosi.

Visgi naują grėsmę sukėlė lengvai užkrečiamos koronaviruso delta atmainos židinys Nankino oro uoste rytinėje Dziangsu provincijoje, kur užsikrėtus keliems oro uosto valytojams, virusas išplito po visą šalį.

Nuo to laiko Kinija nurodė likti ištisų miestų gyventojams namuose, nutraukė vidaus transporto jungtis ir pradėjo masinius tyrimus kovodama su protrūkiu, kuris yra didžiausias per kelis pastaruosius mėnesius.

Pekinas taip pat sugriežtino apribojimus kelionėms į užsienį, siekdamas sustabdyti protrūkį.

Kinijos imigracijos tarnyba trečiadienį paskelbė, kad nustos išduoti pasus ir kitus dokumentus, reikalingus išvykstant iš šalies „neesminiais ir neskubiais“ atvejais.

Visgi tai dar nereiškia, kad Kinijos visuomenei visiškai draudžiama išvykti į užsienį.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)