Gaisrai siautėja ir Peloponeso regiono pietvakariuose. Tuo metu šiauriniame Atėnų priemiestyje siautę gaisrai sumažėjo.

Graikija ir Turkija pastarąsias dvi savaites kovoja su didžiuliais gaisrais, nes regione fiksuojama didžiausia per kelis dešimtmečius karščio banga. Pareigūnai ir ekspertai dėl tokių ekstremalių orų kaltina klimato kaitą.

Iki šiol Graikijoje gaisrai nusinešė dvi gyvybes, o kaimyninėje Turkijoje – aštuonias. Dešimtys žmonių atsidūrė ligoninėse. Nors lietus šį savaitgalį suteikė šiokios tokios atgaivos Turkijoje, Graikijoje ir toliau fiksuojama itin aukšta oro temperatūra.

Nelygus Eubojos salos kraštovaizdis ir tankūs pušynai, traukiantys turistus, ugniagesiams tapo tikru košmaru. Ugnis antroje didžiausioje Graikijos saloje, esančioje į rytus nuo sostinės Atėnų, tūkstančių hektarų plotus pavertė pelenais ir sunaikino daugybę namų. Tūkstančiams žmonių teko evakuotis keltais.

Šiuo metu gaisrą saloje gesina apie 260 ugniagesių ir 66 mašinos. Jiems padeda 200 ugniagesių iš Ukrainos ir Rumunijos su 23 mašinomis ir septyniais lėktuvais.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)