„Šiandien, rugpjūčio 6 dieną, tokį sprendimą priėmė Vitebsko Železnodorožno rajono teismas, remdamasis regioninio GUBOPiK (Kovos su organizuotu nusikalstamumu ir korupcija vyriausiosios valdybos) pateikta medžiaga. Greta pagrindinio interneto šaltinio į uždraustųjų sąrašą įtraukti „Telegram“ kanalo paskyra „Tribuna.com Belarus“, to paties pavadinimo pokalbių svetainės, paskyros socialiniuose tinkluose „Instagram“, „Facebook“, „Twitter“, „Vkontakte“, taip pat mobiliosios programėlės išmaniesiems telefonams“, – sakoma pranešime.

Jame pažymima, kad šių kanalų administratoriai skelbė „medžiagą, skatinančią ekstremistinę veiklą“.

„Dabar už informacijos iš nurodytų interneto šaltinių skelbimą ir (dalinimąsi jais) numatyta administracinė atsakomybė ir bausmės, tarp kurių yra laisvės atėmimas“, – nurodė departamentas.

Pastarosiomis savaitėmis Baltarusijos saugumo tarnybos kratas virtinės žmogaus teisių ir opozicijos grupių bei nepriklausomos žiniasklaidos biuruose ir namuose, A. Lukašenkos režimui tęsiant susidorojimą su kitaminčiais ir dusinant pilietinę visuomenę.

A. Lukašenka, nepertraukiamai vadovaujantis Baltarusijai nuo 1994 metų, buvo paskelbtas pernai rugpjūtį įvykusių prezidento rinkimų nugalėtoju. Opozicija ir Vakarų šalys šių rinkimų nepripažino laisvais ir teisingais, o perspektyva, kad autoritarinis lyderis dirbs šeštą kadenciją iš eilės, Baltarusijoje išprovokavo beprecedentę protestų bangą.

Baltarusijos valdžia į opozicijos demonstracijas sureagavo itin griežtomis priemonėmis: milicija sulaikė per 35 tūkst. žmonių, tūkstančiai protestuotojų skundėsi patyrę jėgos struktūrų pareigūnų smurtą.

Svarbiausi opozicijos veikėjai buvo įkalinti arba priversti palikti šalį, nepriklausomų žiniasklaidos priemonių redakcijos buvo apieškotos, o jų žurnalistai – areštuoti.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)