„Manome, kad „Hizbollah“ nenori visaverčio karo, o mes tikrai nenorime kariauti“, – žurnalistams sakė Izraelio kariuomenės atstovas Amnonas Shefleris.

„Nenorime eskaluoti iki tikro karo, bet, žinoma, esame labai tam pasiruošę ir neleisime tęstis šiems teroro veiksmams – darysime, ką reikia“, – kalbėjo jis.

Izraelio aviacija anksčiau penktadienį surengė antskrydžių prieš Libaną, kai iš šios šalies teritorijos žydų valstybės link buvo paleista daugiau kaip 10 raketų, pranešė kariuomenė.

Oro pajėgos „šiuo metu smogia paleidimo šaltiniams Libane“, nurodė kariuomenė.

„Iš Libano į Izraelio teritoriją buvo paleista daugiau nei 10 raketų. Daugumą raketų perėmė... oro gynybos sistema, o likusios nukrito atvirose vietose, esančiose greta Har Dovo“, – tviteryje pranešė oro pajėgos, paminėdamos ginčijamą Šebos Ūkių rajoną.

Atsakomybę už šių raketų paleidimą prisiėmė įtakingas Libano šiitų judėjimas „Hizbollah“, pareiškęs, kad paleido „dešimtis“ raketų į atviras vietoves Šebos Ūkių regione.

„Reaguodamas į Izraelio oro antskrydžius... Islamo pasipriešinimas apšaudė atvirą teritoriją Šebos Ūkiuose netoli Izraelio okupacinių pajėgų pozicijų, – sakoma judėjimo pranešime.

Naujienų agentūros AFP korespondentas iš Pietų Libano sakė girdėjęs kelis sprogimus ir matė kylant dūmus nuo Šebos Ūkių vietovės.

Išvakarėse Izraelio karinės oro pajėgos pranešė surengusios antskrydžių kaimyniniame Libane, atsakydamos antrą dieną fiksuotus raketų paleidimus iš šios šalies.

Ketvirtadienį izraeliečių surengti aviacijos smūgiai Libane buvo pirmieji per septynerius metus. Beirutas šiuos antskrydžius pasmerkė kaip „eskalavimą“, galbūt žymintį Izraelio taktikos pokytį. Šiame regione veikianti Jungtinių Tautų palaikymo misija savo ruožtu paragino išlaikyti savitvardą.

Izraelio aviacija neretai atakuoja palestiniečių karinius taikinius Gazos Ruože ir įtariamus Libano šiitų sukarinto judėjimo „Hizbollah“ arba iraniečių pajėgų taikinius Sirijoje, tačiau taikiniams Libane vėliausiai buvo smogta 2014 metais, patvirtino Karinės oro pajėgos.