Ukrainos valstybės vadovas tokią mintį išdėstė duodamas interviu Ukrainos televizijos kanalui „Dom“. Šis kanalas įkurtas specialiai transliacijoms Kijevo nekontroliuojamose Donbaso teritorijose, jo laidos transliuojamos rusų kalba. V. Zelenskis taip pat kalbėjo rusiškai.

Ukrainos prezidento teigimu, Donbasas niekada nebus Rusijos teritorija, rašo RBK.

„Yra toks posakis: žmogus užstrigo špagato pozoje. Tai reiškia, kad būna atvejų, kai žmogus nežino, ką jam daryti, jis ilgai renkasi, tačiau negali pasirinkti, jis pats nežino, kas jis yra. Svarbiausias dalykas tokioje istorijoje – aiškiai suvokti ir pačiam sau atsakyti: ar tu esi rusas ir tokiu atveju gyveni Rusijoje – kalbu ne apie tautybę, o apie vidinį žmogaus pasirinkimą – ar ukrainietis, ir tavo tėvynė yra čia. Ar tai tavo tėvynė, ar tu čia esi svečias?“ – kalbėjo V. Zelenskis.

„Aš manau, kad jei šiandien gyveni laikinai okupuotoje Donbaso teritorijoje ir manai, jog „tiesa mūsų“, „esi Rusijos dalis“, „mes rusai“, būtų didelė klaida likti gyventi Donbase... Nes be Ukrainos šioje teritorijoje civilizacijos nebus“, – tęsė V. Zelenskis.

„Todėl aš manau, kad turite galvoti apie savo vaikų ir anūkų ateitį. Jeigu mylite Rusiją ir, visą gyvenimą praleidę Ukrainos teritorijoje, manėte, kad tai Rusija, privalote suprasti, kad reikia galvoti apie savo vaikų ir anūkų gerovę ir išvykti ieškoti sau tinkamos vietos Rusijoje. Tai būtų teisinga“, – svarstė Ukrainos vadovas.

O štai tuos Donbaso gyventojus, kurie save laiko ukrainiečiais, gerbia šalies vėliavą ir ukrainiečių kalbą, jis paragino pasilikti ir laikytis, nes „ši žemė bet kokiu atveju išsivaduos iš okupacijos“.

Prieš dvi dienas iki šio pasisakymo televizijos kanalas „Dom“ paskelbė V. Zelenskio pareiškimą apie Krymą. Tada prezidentas kalbėjo, kad pusiasalį užėmę okupantai niekada jo nemylės taip, kaip ukrainiečiai. „Tai ne jų žemė, jie čia nepasiliks. Jų kartos čia negyvens, jų vaikai čia neaugs, už mūsų žemę jie gyvybės neatiduos. Rusijos teritorija tai nebus niekada, tiesiog niekada“, – tvirtino V. Zelenskis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (308)