Daugiau kaip 170 ugniagesių, maždaug pusšimtis sunkvežimių, šeši sraigtasparniai ir vandenį pilantis lėktuvas buvo pasiųsti gesinti gaisrų šalia antikos laikus menančios Olimpijos – Peloponeso pusiasalio šiaurės vakaruose esančios šiuolaikinių olimpinių žaidynių gimtinės.

Sunaikinęs maždaug 20 namų, „ugnies frontas juda link Lalo“ – kalnuotos ir miškingos vietovės į šiaurės vakarus nuo Olimpijos, naujienų agentūrai ANA sakė vietos pareigūnas Nektarijas Farmakis (Nektarios Farmakis).

Iš Olimpijos, kurioje šiuo metų laiku paprastai būna pilna turistų, ir dar šešių aplinkinių gyvenviečių trečiadienį buvo evakuoti žmonės.

Panašus skaičius ugniagesių stengiasi suvaldyti gaisrą už maždaug 200 km į rytus nuo Atėnų esančioje Eubojoje.

Saloje liepsnos sunaikino mažiausiai 150 namų, gaisrui apsupus čia esantį vienuolyną ir tuziną gyvenviečių.

ANA pranešė, kad ketvirtadienį paryčiais iš dar dviejų gyvenviečių buvo evakuoti žmonės.

Mantudžio miesto meras Janis Capurniotis sakė, kad liepsnos juda keturiais frontais. Anot jo, vienas gaisrų, siaučiantis šalia Šv. Dovydo vienuolyno, kuris trečiadienį buvo evakuotas, yra itin sunkiai valdomas.

Ketvirtadienį dėl stipraus vėjo ugniagesių lėktuvui buvo sudėtinga pasiekti gaisrų rajonus. Ugniagesių darbą dar apsunkino dėl tirštų dūmų smarkiai pablogėjęs matomumas.

Ugniagesiai ketvirtadienį pranešė, kad pastarąją parą jiems teko grumtis su 92 miškų gaisrais. Ankstesnę dieną buvo skelbta apie 118 gaisrų.

„Dalyvaujame titanų mūšyje, – žurnalistams sakė civilinės saugos viceministras Nikas Hardalijas. – Sunkiausia dar priešakyje.“

Kaimyninėje Turkijoje taip pat šėlsta didžiausi per mažiausiai dešimtmetį gaisrai, jau pareikalavę aštuonių gyvybių ir privertę evakuoti žmones iš pietinių kurortinių regionų.

Ekspertai perspėja, kad klimato kaita didina tokių gaisrų dažnumą ir intensyvumą.