Du miško darbuotojai ankstų trečiadienį žuvo liepsnoms apėmus girią netoli vieno kaimo pietvakariniame Sandanskio regione, informavo Vidaus reikalų ministerija.

Per kitą gaisrą centriniame Staroselo regione trečiadienį sudegė keturi kaimo namai, o kariuomenė į pagalbą ugniagesiams toje vietovėje pasiuntė sraigtasparnį.

Dar vienas sraigtasparnis, kariuomenės mašinos ir kariai nuo antradienio padeda kovoti su dideliu gaisru Balkanų kalnų papėdėje centriniame Karlovo regione.

Pirmadienį mažiausiai šeši namai ir vienas senas mokyklos pastatas iki pamatų sudegė per gaisrą, išplitusį viename kaime vakariniame Kiustendilo regione.

Bulgarija pastarąją savaitę išgyvena karščio bangą, oro temperatūrai svyruojant apie 40 laipsnių pagal Celsijų, o meteorologijos tarnybos pirmadienį buvo paskelbusios raudoną kodinį įspėjimą apie pavojingą karštį didžiojoje šalies dalyje.

Pastarosiomis dienomis Bulgarijoje siaučiančių gaisrų skaičius išaugo dvigubai iki 200–240 per dieną, visuomeninei televizijai BNT trečiadienį sakė priešgaisrinės tarnybos vadovas Nikolajus Nikolovas.

Jis pridūrė, kad 93 proc. tų gaisrų kyla dėl žmogaus veiklos, o liepsnos sparčiai plinta tvyrant karštiems, sausiems ir vėjuotiems orams.

Kaimyninės Graikija, Turkija ir Šiaurės Makedonija pastaruoju metu irgi kovoja su dideliais miškų gaisrais.

Ekspertai perspėja, kad klimato kaita didina tokių gaisrų dažnumą ir intensyvumą.