„Libereco“ atkreipė dėmesį, kai kai kurios tarptautinės plataus vartojimo prekių milžinės, įskaitant „Procter & Gamble“, „Nestle“ ir „Mars“, yra vienos pagrindinių Baltarusijos televizijos reklamos užsakovių. Ši išvada buvo padaryta atlikus savaitės trukmės tyrimą, per kurį buvo analizuotos Baltarusijos televizijoje geriausiu eterio laiku rodytos reklamos.

„Vakarų kompanijos privalo nedelsiant nutraukti savo finansinę paramą diktatoriaus Aliaksandro Lukašenkos propagandos televizijai“, – ragina teisių gynėjai.

Paprašyta pakomentuoti padėtį, Šveicarijoje maisto ir gėrimų milžinė „Nestle“ naujienų agentūrai „The Associated Press“ sakė, kad „iš principo mes savęs nepozicionuojame pagal politinę liniją šalyse, kuriose veikiame, ir laikomės visų atitinkamų įstatymų bei sankcijų“.

Šios bendrovės pranešime sakoma, kad reklama yra svarbus būdas pasiekti vartotojus, bet priduriama, jog atlikus įprastą patikrinimą „mes jau reikšmingai sumažinome savo reklamos Baltarusijoje biudžetą“.

Šveicarijos farmacijos bendrovės „Novartis“ antrinė įmonė „Sandoz“ savo ruožtu pareiškė besilaikanti „visų atitinkamų nacionalinių ir tarptautinių taisyklių bei reikalavimų“.

Toliau atidžiai stebėsime įvykius šioje šalyje ir atitinkamai vertinsime situaciją“, – sakoma bendrovės pranešime.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)