Praėjusiomis dienomis pranešimai apie savaitgalį planuojamą didelę šventę su šimtais kviestinių svečių dėl augančių COVID-19 infekcijos skaičių JAV sukėlė kritikos bangą.

B. Obamos atstovė trečiadienį pareiškė, kad gimtadienio šventė buvo planuojama prieš kelis mėnesius – paisant visų oficialiai galiojančių COVID-19 reikalavimų.

Tačiau plintant delta atmainai, demokratas dabar nusprendė rengti daug mažesnį vakarėlį, kuriame dalyvaus tik šeimos nariai ir artimi draugai.

JAV žiniasklaida prieš tai pranešė, kad B. Obama savo 60-ojo gimtadienio proga savaitgalį planuoja didelę šventę Martas Vinjardo saloje Atlante. Žinių portalas „Axios“, remdamasis neįvardytu šaltiniu iš B. Obamos aplinkos, rašė, kad laukiama 475 svečių. Tarp jų, „The New York Post“ teigimu, turėjo būti George‘as Clooney‘is, Stevenas Spielbergas ir Oprah Winfrey.

Žinių portalas „The Hill“ paskelbė, kad šventė vyks prabangiame komplekse, kurį B. Obamos šeima įsigijo 2019 metais. Tai yra pakrantės vila su septyniais miegamaisiais ir maždaug 640 kvadratinių metrų gyvenamojo ploto. Sklypas užima net 120 000 kvadratinių metrų – tai atitinka 16 futbolo aikščių.

B. Obama JAV prezidentas buvo 2009-2017 metais. Dabartinis šalies vadovas Joe Bidenas jo kadencijos metais ėjo viceprezidento pareigas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)