Skelbiama, kad vestuvės įvyko Minsko restorane, esančiame draustinyje. Dėl šio restorano statybų, A. Lukašenkos įsakymu, buvo sumažintas draustinio plotas, iškirsta dešimtys medžių.

Nepranešama, ką jauniesiems padovanojo A. Lukašenka. Tiesa, su A. Lukašenka siejamas „Telegram“ kanalas „Pul Pervogo“ publikavo atviruką su valstybės vėliava, paties prezidento autografu ir jo palinkėjimu: „Jūs kuriate savo istoriją“.

„Pul Pervogo“ tvirtino esą internete sklandė nepatikrinta informacija, kad į vestuves buvo pakviesti 400 svečių, juo labiau, kad restorane „Lebiažij“, kuriame vyko šventė, „telpa tik 70 žmonių“.

Restorano interneto svetainėje rašoma, kad jame telpa 100 lankytojų.

Kita vertus, kaip rašo focus.ua, 400 vestuvių svečių gali būti realūs duomenys, kadangi restorano teritorijoje yra atskiras namelis „Domik rybaka“ – nepranešama, kiek žmonių telpa jame.

Ceremonija galėjo vykti ir lauke – tokiu atveju, svečių skaičius galėjo skirtis nuo oficialiai skelbiamų duomenų.

Politologas Pavelas Usovas, komentuodamas A. Lukašenkos dalyvavimą vestuvėse, sakė, kad jis – „tarsi sultonas nusprendė švęsti sunkiausiu šaliai metu“. Politologo teigimu, esant tokiai sudėtingai situacijai, būtų kur kas sumaniau taupyti ir vengti asmeninių šventimų.

„A. Lukašenka organizavo iškilmingą savo anūkės vestuvių šventę. Net „Telegram“ kanalas „Pul Pervogo“ skelbė apie šį kone valstybinės reikšmės renginį. Baltarusius valdžia gąsdina NATO ir sankcijomis, sistema ėmėsi visuotinio teroro prieš tariamus priešus, ir štai – vestuvės 70-iai žmonių. Jose turėjo dalyvauti visa jo klika.

A. Lukašenka nusprendė tarsi sultonas švęsti sunkiausiu šaliai metu. Turint omenyje dar ir tai, kad žmonės pavargo ir pyksta dėl visų jo <...> absurdiškų pareiškimų. Jo paties žodžiais tariant, prieš Baltarusiją pradėtas karas, visur – fašistai, ir štai – vestuvės. Net didžiausiam idiotui aišku, kad karo sąlygomis reikia būti kukliam, branginti kiekvieną kapeiką, juo labiau – vengti asmeninių šventimų. Tačiau A. Lukašenka toliau gyvena atitrūkęs nuo realybės, nei COVID-19, nei rinkimai nė per nago juodymą nepakeitė jo mąstymo. Jam svarbiausia – asmeninis komfortas, nors krizė nesibaigė, o sistema – toli gražu nėra stabili. Jis savo veiksmais toliau ją drebina. Diktatorius siekia įrodyti, pademonstruoti, kad jam nusispjauti į žmonių pyktį, į krizę. Jis – ponas, įpročių nekeičia. Su savo nepajudinamu kvailumu, dėl protiškai ribotos aplinkos jis toliau pila žibalo į ugnį, kuri supleškins jo sistemą ir jį patį“, – socialiniame tinkle rašė P. Usovas.

Naviny.online rašo, kad A. Lukašenkos anūkei Viktorijai – 23 metai, ji – vyriausia Viktoro Lukašenkos (jis turi keturis vaikus) duktė, pirma A. Lukašenkos anūkė.

Vaikystėje Viktorija filmavosi kine – 2008 m. atliko vieną iš pagrindinių vaidmenų baltarusių komedijoje „Ant juodo katino nugaros“, o 2010 m. filmavosi rusų seriale „Būrimas žvakių šviesoje“.

2016 m. ji baigė Minsko 16-ąją gimnaziją, įstojo į Baltarusijos universiteto Tarptautinių santykių fakultetą (mokamą vietą), į pasaulio ekonomikos specializaciją.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (178)