„Turime savo formulę, mūsų kandidatai buvo išrinkti vienbalsiai“, – per partijos suvažiavimą pareiškė FSLN įstatymų leidėjas Gustavo Porrasas.

D. Ortegos sutuoktinė Rosario Murillo, einanti šalies viceprezidentės pareigas, irgi sieks perrinkimo į šį postą.

Prezidento ir jo sutuoktinės kandidatavimui pritarė visi 2 932 FSLN nariai, dalyvavę virtualiame suvažiavime. Jų kandidatūros patvirtintos likus kelioms valandoms iki kandidatų iškėlimo termino pabaigos.

Buvęs kairiojo sparno partizanas 75 metų D. Ortega, oponentų kaltinamas autoritarizmu, prezidento pareigas eina nuo 2007-ųjų.

Jo 70-metė sutuoktinė viceprezidente tapo po pastarųjų rinkimų 2017 metais.

„Esame čia, kad tęstume kovą su skurdu“, – sakė R. Murillo.

Vyriausybė sulaukė kaltinimų dėl represijų, kai per pastaruosius du mėnesius buvo sulaikyta daugiau kaip 30 opozicijos veikėjų, tarp jų septyni pretendentai į prezidento postą.

Tai privertė didžiausią opozicinį aljansą žengti netikėtą žingsnį. Kandidatu į prezidento postą iškėlęs buvusį dešiniojo sparno partizaną 68 metų Oscarą Sobalvarro, opozicinis aljansas kandidate į viceprezidento postą paskelbė jokios politinės patirties neturinčią buvusią grožio karalienę 27 metų Berenice Quezadą.

FSLN suvažiavime taip pat buvo patvirtinti 92 kandidatai į Nacionalinį Susirinkimą ir 20 kandidatų į Centrinės Amerikos Parlamentą.

Kandidatų kėlimas baigiasi Nikaragvoje tvyrant įtemptai atmosferai. Pirmadienį Europos Sąjunga paskelbė naujų sankcijų R. Murillo, jos sūnui Juanui Carlosui ir šešiems vyriausybės pareigūnams dėl „rimtų žmogaus teisių pažeidimų“.

D. Ortega, R. Murillo ir aukščiausi vyriausybės pareigūnai jau anksčiau sulaukė Jungtinių Valstijų ir Kanados sankcijų dėl žiauraus protestų nuslopinimo 2018 metais. Vyriausybės pajėgoms brutaliai malšinant protestus žuvo daugiau kaip 300 žmonių.

D. Ortegos kritikai tvirtina, kad virtine nuo birželio įvykdytų areštų siekta pašalinti iš rinkimų kovos visus rimtus prezidento varžovus.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)