Kaip nurodė priešgaisrinė tarnyba, gesinti ankstų šeštadienį Peloponeso pusiasalyje įsiplieskusio gaisro pasitelkta apie 200 ugniagesių, du vandenį pilantys lėktuvai ir penki sraigtasparniai.

Nelaimės vieta yra apie 210 km į vakarus nutolusi nuo Atėnų.

Pareigūnai evakavo žmones iš penkių regiono kaimų. Aštuoni žmonės buvo hospitalizuoti dėl nudegimų ir kvėpavimo problemų.

Regione buvo uždarytas greitkelis, taip pat – Rio-Antirijo tiltas per Korinto įlanką, jungiantis Peloponesą ir žemyninę Graikiją, pranešė naujienų agentūra ANA.

Pasak civilinės saugos agentūros, per praėjusią parą kilo 58 miško gaisrai, bet daugumą jų greitai pavyko suvaldyti.

Graikiją miškų gaisrai krečia kiekvieną vasarą, tačiau ekspertai perspėja, kad dėl klimato kaitos jų daugėja ir jie yra intensyvesni.

Nuo penktadienio šalį apėmusi dar viena karščio banga, oro temperatūrai siekiant 42–44 laipsnius pagal Celsijų, sako meteorologai.

Keliomis dienomis anksčiau gaisras siautėjo miškuose ant Penteliko kalno į šiaurę nuo Atėnų, tačiau ten aukų pavyko išvengti.

2018 metų liepą 102 žmonės žuvo, vėjų kurstytam miškų gaisrui nusiaubus netoli Atėnų esantį pajūrio kurortą Matį. Tas gaisras pareikalavo daugiausiai aukų šalies istorijoje.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)