Prezidentės įsake nurodoma, kad N. Gavilita pavesta suformuoti ministrų kabinetą ir pristatyti parlamente vyriausybės programą bei kabineto sudėtį.

Pagal Konstituciją, kandidatė į ministro pirmininko postą tai turi atlikti per 15 dienų. Po išvakarėse įvykusio pirmojo naujos sudėties parlamento posėdžio valdančiosios proprezidentinės partijos „Veiksmas ir solidarumas“ (PAS) deputatai pareiškė, kad vyriausybės sudėtis bus tvirtinama per specialią sesiją, vyksiančią rugpjūčio 5-6 dienomis.

„Jau seniai su partijos kolegomis svarstome galimas ministrų kandidatūras. Ateinančios savaitės pradžioje paskelbsiu kandidatų į ministrus sąrašą“, – sakė N. Gavrilita interviu naujienų agentūrai „Interfax“.

Ji nurodė, kad vyriausybėje dirbs kai kurie rinkimus laimėjusios partijos PAS deputatai ir atstovai, taip pat „gerai užsirekomendavę profesionalai ir technokratai“.

43 metų N. Gavrilita studijavo teisę Moldovos valstybiniame universitete, taip pat tęsė studijas Harvardo universiteto Johno F. Kennedy valdymo mokykloje.

2013–2014 metais ji ėjo M. Sandu, kuri tuo metu buvo Moldovos švietimo ministrė, vyriausiosios patarėjos ir viceministrės pareigas. 2015–2019 metais N. Gavrilita dirbo Londone įsikūrusios ne pelno organizacijos „Global Innovation Fund“ (GIF) generaline direktore.

2019-aisiais ji sugrįžo į Moldovą ir buvo paskirta finansų ministre M. Sandu vyriausybėje.

N. Gavrilita nuo 2017 metų priklauso PAS, kuri liepos 11 dieną vykusiuose parlamento rinkimuose iškovojo 63 iš 101 vietos.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)