13 salų grupė apima užsienio turistų labiausiai pamėgtas Graikijos vietas – Mikoną, Tyrą (Santoriną) ir Rodą. Kiekvieną vasarą jos drauge sudėjus pritraukia milijonus žmonių.

Graikijos civilinės apsaugos viceministras Nikos Hardalias ketvirtadienį aiškino, kad Mikonas ir Ijas, kita turistų mėgstama sala, buvo „per žingsnį“ nuo to, kad valdžios institucijos įvestų ribojimus.

Jo teigimu, situacija taip pat kelia nerimą Zakinto, Tino, Lefkados, Santorino, Paro ir Rodo salose.

Smarkiai nuo turizmo priklausoma Graikija šią vasarą rėmėsi „salų be kovido“ populiarinimu, kad pritrauktų turistų, besivildama, jog tarptautinių kelionių atsinaujinimas atgaivins turizmo sektorių po 2020-ųjų – blogiausių jam per pastaruosius dešimtmečių metų.

Nepaisant atvykėlių skaičiaus atžvilgiu sėkmingo birželio ir ministrų bei turizmo pareigūnų išreikšto optimizmo, dėl tolesnės sezono raidos išlieka daug neaiškumų.

„Laukiame, kaip reaguos (turistų) rinkos“, – sako Manolis Markopoulos, Rodo viešbučių asociacijos prezidentas, omenyje turėdamas Europos ligų prevencijos ir kontrolės centro – Europos Sąjungos agentūros – sprendimą. Daugiau nei 90 proc. turistų į salą atvyksta iš užsienio.

Šį mėnesį į koronaviruso rizikos vietų sąrašą Graikiją įtraukusi Vokietija ir į „gintarinį“ šalių, iš kurių sugrįžę keliautojai privalo karantinuotis namuose, sąrašą Graikiją įtraukusi Didžioji Britanija paprastai šiai šaliai būna didžiausias turistų šaltinis.

Tamsiai raudonos zonos Europos ligų prevencijos ir kontrolės centro žemėlapyje padeda išskirti labai didelės rizikos sritis. Jos taip pat padeda ES šalims narėms laikytis taisyklių, reikalaujančių testavimo atvykstant ir karantino sugrįžus.

Praėjusią savaitę Europos ligų prevencijos ir kontrolės centras į tamsiai raudoną zoną įtraukė Kretą – didžiausią Graikijos salą ir dar vieną tarp turistų populiarią kryptį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)