Policija teigė, kad protestuotojai blokavo vieną svarbiausių gatvių centrinėje Bratislavoje. Kai kurie demonstrantai teigė ketinantys ten pasilikti pernakt ir dar ateinančias kelias dienas.

Šalies parlamentas sekmadienį priėmė įstatymą, kuris suteiktų sveikatos tarnyboms įgaliojimus vėl įvesti apribojimų žmonėms, kurie nėra visiškai pasiskiepiję nuo koronaviruso, jei infekcijų skaičiai imtų sparčiai didėti.

Tai reikštų, kad neskiepyti asmenys, norėdami patekti į parduotuves ar nueiti į darbą, turėtų parodyti neigiamą koronaviruso testą. Šis įstatymas pirmadienį buvo pasirašytas.

Ketvirtadienį susirinkę protestuotojai reikalavo, kad vyriausybė ir prezidentas grąžintų valdžią „žmonėms“. Demonstrantai keikė žurnalistus ir kaltino policiją, esą ši tarnauja „diktatūrai“, kuri savo ruožtu vykdo „apartheidą“.

Jų teigimu, pagal įstatymą kuriama dviejų klasių visuomenė – paskiepytųjų ir neskiepytų.

Dvi šalies socialdemokratų partijos balsavime nepritarė šiai priemonei ir paskelbė apie planus kreiptis į Konstitucinį Teismą, argumentuodamos, kad įstatymu netiesiogiai sukuriama skiepijimosi prievolė.

Tuo metu kraštutinių dešiniųjų partija LSNS nepritaria visiems koronaviruso apribojimams ir nuolatos vadina pandemiją „sukurta“, nes esą taip galima kontroliuoti žmones.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)