„Esame labai sunerimę dėl šių protestų malšinimo ir protestuotojų bei žurnalistų arešto, ypač po liepos 11 dieną visoje šalyje vykusių demonstracijų“, – sakoma ES pareiškime.

„Raginame (Kubos vyriausybę) išlaisvinti visus savavališkai sulaikytus protestuotojus, pasiklausyti savo piliečių balsų ir įsitraukti į įtraukų dialogą dėl jų nusiskundimų“, – priduriama jame.

Liepos 11–12 dienomis tūkstančiai kubiečių išėjo į savo miestų gatves skanduodami „Laisvė“, „Šalin diktatūrą“ ir „Mes alkani“. Tai buvo didžiausi protestai nuo revoliucijos, į valdžią 1959 metais atvedusios Fidelį Castro.

Šimtai žmonių buvo sulaikyti ir daugeliui jų gresia kaltinimai dėl nepagarbos, viešosios tvarkos sutrikdymo, vandalizmo ir koronaviruso epidemijos platinimo, nes jie esą protestavo be apsauginių veido kaukių.

Nepriklausomų stebėtojų ir aktyvistų paskelbtuose sąrašuose yra mažiausiai 600 sulaikytųjų pavardės.

Dėl dalyvavimo demonstracijose iki šiol buvo iškeltos bylos apie 60 kubiečių, šeštadienį pranešė vienas aukšto rango pareigūnas.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)