Abu mažamečiai vaikai buvo užpulti peiliu savo pačių namuose.

Iškart neslėpta, kad įvykio vietoje sulaikyta įtariamoji moteris ir kitų galimų įtariamųjų nebeieškoma. Buvo pasklidusios neoficialios kalbos, kad galbūt kraupų išpuolį įvykdė vaikų mama, tačiau pareigūnai šias kalbas paneigė.

Skelbiama, kad sulaikytoji – 29-erių Rumunijos pilietė. Vis dar nėra viešinama, kokiu tikslu moteris buvo šeimos namuose. Nepatvirtintais duomenimis, moteris galėjo dirbti aukle ar pagalbininke namuose.

Kaip rašo „Irish News“, nelaimės vakarą vaikų tėtis darbo reikalais viešėjo Anglijoje, Liverpulyje, tačiau į Šiaurės Airiją grįžo pirmai pasitaikiusiai progai ir šiuo metu budi ligoninėje. Sunkiai sužeista mergaitė vis dar kritinės būklės ir slaugoma intensyvios terapijos skyriuje.

Gegužės 30 d. gimęs jos brolis, deja, po patirtų sužalojimų neišgyveno. Kūdikiui netrukus bus atliekama pomirtinė ekspertizė išsiaiškinti, ar jis mirė dėl durtinių žaizdų, ar buvo ir kitų sužalojimų.

„Mirror“ rašo, kad liepos 27 d. šeimos namuose išgirdę keistus riksmus, kaimynai iškvietė pareigūnus. Pirmieji riksmai pasigirdo po 20 val. vakaro. Esą kaimynai išgirdo panišką moters klyksmą: „o Dieve, ne, mano vaikai“.

Kaimynų liudijimais, nesunkius sužalojimus patyrė ir mažamečių vaikų mama, po nelaimės ją ištiko šokas, ji sunkiai orientavosi aplinkoje.

Bylos tyrėjas inspektorius Millaris patvirtino, kad sulaukę kaimynų skundų ir atvykę į šeimos namus, jie išvydo kraupų reginį.

„Nepaisant to, kad medikai dėjo visas pastangas, kūdikio gyvybė užgeso šeimos namuose. Kitas mažametis vaikas, galime patvirtinti, vis dar intensyvios terapijos skyriuje. Sulaikytai moteriai pateikti kaltinimai nužudymu ir bandymu nužudyti, ji ir toliau liks sulaikyta.

Mūsų mintys ir palaikymas šiuo metu yra su sunkiai šį įvykį išgyvenančia šeima, jai suteikiama visokeriopa pagalba.

Tiesą sakant, labai norėčiau padėkoti kaimynams, kad jie neliko abejingi“, - kalbėjo tyrėjas.

Šiaurės Airijos parlamento narys Johnas Finucane taip pat pasisakė, kad tvirta bendruomenė šįkart įrodė savo svarbą.

„Visa Ardoyne regiono bendruomenė yra labai sukrėsta. Tai – labai artimi kaimynai, visi gyvena šalia, visi bendrauja, žino vieni kitų šeimas ir istorijas. Nieko keisto, kad išgirdus tragiškus riksmus, iškart buvo imtasi veiksmų. Tik turbūt nei vienas nesitikėjo, kad nelaimė baigsis taip tragiškai“, - kalbėjo parlamento narys.