Protrūkis prasidėjo po to, kai devynių Nandzingo oro uosto darbuotojų testų rezultatai liepos 20 dieną pasirodė esantys teigiami. Nuo tada Dziangsu provincijoje buvo nustatytas 171 atvejis, o infekcijos išplito dar mažiausiai į keturias kitas provincijas.

Geografiniu požiūriu tai yra didžiausias plitimas per keletą mėnesių, nepaisant agresyvių Kinijos pandemijos stabdymo pastangų, kurios buvo grindžiamos masiniais testavimais, uždarymais ir greitu kontaktų atsekimu.

Pirmą kartą virusas pasirodė centriniame Uhano mieste, tačiau Kinija gyrėsi, jog jai pavyko įveikti pandemiją šalies viduje ir dėl to jos ekonomika galėjo atsigauti.

Naujas protrūkis kartu su atvejais, prasiskverbiančiais pro ne itin sandarią sieną su Mianmaru, kelia grėsmę šiam teiginiui.

Dziangsu pareigūnai uždarė į karantiną šimtus tūkstančių gyventojų, žurnalistams ketvirtadienį sakė epidemijos prevencijos darbo grupės narys Lu Jingas.

„Interneto kavinės, sporto klubai, kino teatrai, karaokės barai ir net bibliotekos Nandzinge uždarytos“, – sakė jis.

Skubant užkirsti kelią ligos plitimui, mieste du kartus buvo testuoti visi 9,2 mln. gyventojų, sakė jis, pridurdamas, kad itin užkrečiama delta atmaina grasina apsunkinti pandemijos stabdymo pastangas.

Pietvakarinė Sičuano provincija ketvirtadienį pranešė apie tris naujus atvejus, o Pekinas pranešė apie vieną atvejį, pirmąjį per šešis mėnesius.

Kinijos sostinės pakraštyje gyvenantis pacientas gavo teigiamą testo rezultatą po kelionės į teatro festivalį turistų gausiai lankomoje vietovėje centrinėje Kinijoje, pranešė sveikatos apsaugos pareigūnai.

Dauguma pacientų, kurių testo rezultatai buvo teigiami, jau buvo paskiepyti, todėl kilo susirūpinimas dėl vakcinų veiksmingumo kovojant su naujomis atmainomis.

Kinija siekia iki metų pabaigos paskiepyti mažiausiai 65 proc. iš 1,5 mlrd. savo gyventojų.

Iki trečiadienio šalis jau buvo panaudojusi apie 1,5 mlrd. akcinos dozių, pranešė Nacionalinė sveikatos komisija, tačiau nepateikė informacijos apie visiškai paskiepytų žmonių skaičių.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)