Vadovaujant prezidentui Barackui Obamai, M. Gitensteinas dirbo ambasadoriumi Rumunijoje, iš kurios kilę jo protėviai, ir išnaudojo savo užimamą poziciją padedant užkirsti kelią valdžios piktnaudžiavimams ir vykdant privatizaciją jaunoje demokratinėje šalyje.

Pagal išsilavinimą teisininkas, M. Gitensteinas 17 metų dirbo Senato teismų komiteto demokratų patarėju, ten tapo artimas J. Bidenui, kuris pirmininkavo komitetui būdamas kylantis jaunas senatorius.

J. Bidenas ketina atgaivinti ryšius su sąjungininkais ir yra entuziastingas ES rėmėjas, – priešingai nei jo pirmtakas Donaldas Trumpas, kuris skeptiškai vertino daugianacionalines institucijas ir džiaugėsi Didžiosios Britanijos pasitraukimu iš ES.

D. Trumpas ambasadoriumi ES buvo paskyręs turtingą viešbučių savininką Gordoną Sondlandą, bet atleido jį po to, kai šis paliudijo Kongresui apie D. Trumpo spaudimą Ukrainai, dėl kurio prezidentui buvo surengta pirmoji apkalta.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)