Vietos valdžia paskelbė neprivalomus raginimus evakuotis ir įkūrė evakuacijos centrų prieš atogrąžų audrai „Nepartak“ pasiekiant sausumą Mijagio prefektūroje apie 6 val. vietos (vidurnaktį Lietuvos) laiku.

Kaip praneša Japonijos meteorologijos agentūra, audra slenka piečiau Moriokos miesto Ivatės prefektūroje ir neša „smarkius“, bet ne „nuožmius“ vėjus – jų greitis siekia 90 km per valandą.

Mijagyje trečiadienį turėtų vykti olimpinės futbolo varžybos, vieni iš nedaugelio atidėtų 2020 metų Tokijo olimpinių žaidynių renginių, kuriuos buvo leista stebėti žiūrovams. Visgi organizatoriai sakė, kad tvarkaraštis kol kas nebus keičiamas.

Ivatėje dėl smarkių liūčių kai kuriuose miestuose buvo paskelbtas žemės nuošliaužų pavojus. Regione sustabdyta dalis vietos traukinių reisų, bet greitojo geležinkelio tinklas veikia įprastu režimu.

Prognozuojama, kad į šiaurės vakarus judanti audra susilpnės ir pavakare pasieks Japonijos jūrą.

Antradienį ši orų sistema atnešė smarkių vėjų ir liūčių į dalį Japonijos rytinės pakrantės, todėl sąlygos Tokijuje vykusioms moterų triatlono rungtims nebuvo pačios palankiausios.

Organizatoriai pakeitė kai kurių irklavimo ir šaudymo iš lanko rungčių laiką, nuogąstaudami dėl smarkių vėjų, bet paankstino banglenčių rungtis, kad išnaudotų audros sukeltas aukštas bangas.

Japonijoje taifūnų sezonas tęsiasi nuo gegužės iki spalio ir paprastai piką pasiekia rugpjūtį ir rugsėjį.

2019 metais taifūnas „Hagibis“ smogė Japonijai, kai joje buvo vyko Pasaulio regbio čempionatas. Tąsyk audra nusinešė daugiau kaip 100 žmonių gyvybių.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)