Pirmadienį Rusijos žiniasklaidos reguliuotojas „Roskomnadzor“ užblokavo 49 tinklalapius, siejamus su A. Navalnu, įskaitant pagrindinę opozicionieriaus internetinę svetainę navalny.com.

A. Navalno bendražygiai mano, kad valdžia netrukus nusitaikys į dar vieną tinklalapį, skirtą „Smart Voting“ – A. Navalno judėjimo pasiūlytai balsavimo strategijai rinkimuose paremti kandidatus, kurie turi geriausias galimybes įveikti su Kremliumi siejamus politikus. Naudojantis šia taktika, valdančioji partija „Vieningoji Rusija“ neseniai vykusiuose vietos valdžios rinkimuose prarado nemažai vietų įstatymų leidybos organuose.

Žinutėje iš kalėjimo A. Navalnas paragino savo šalininkus atsisiųsti „Smart Voting“ programėlę, kuri, be kita ko, leidžia vartotojams skaityti turinį iš jo dabar jau užblokuoto pagrindinio tinklalapio.

„Koks įdomus eksperimentas, – pareiškė A. Navalnas, omenyje turėdamas „Roskomnadzor“ sprendimą užblokuoti virtinę tinklalapių. – Sudalyvaukime ir mes ir suduokime „Vieningajai Rusijai“, Kremliui ir „Roskomnadzor“ stiprų smūgį.“

„Kaip sakoma, gali apspjauti žmones, tačiau ką darysi, kai visi šie žmonės ims spjaudyti ant tavęs?“ – sakoma A. Navalno socialiniuose tinkluose paskelbtoje žinutėje. Opozicionieriaus paskyras prižiūri jo komanda.

Anksčiau antradienį vienas A. Navalno bendražygių Leonidas Volkovas teigė, kad Rusijos žiniasklaidos reguliuotojas taip pat siekė užblokuoti A. Navalno, jo kampanijos biuro ir keleto sąjungininkų, įskaitant jo paties, „YouTube“ kanalus. Visi jie iš „Roskomnadzor“ gavo „identiškus pranešimus“, naujienų agentūrai AFP sakė L. Volkovas.

„Roskomnadzor“ ir „Google“, kuri valdo platformą „YouTube“, iš karto nesureagavo į AFP prašymus pakomentuoti.

„YouTube“ laikui bėgant tapo viena labiausiai stebimų A. Navalno platformų, kurioje jis skelbė savo antikorupcinius tyrimus. Vienas tokių vaizdo įrašų, kuriame A. Navalnas apžvelgia atliktą tyrimą apie galimai V. Putinui prie Juodosios jūros pastatytus didžiulius rūmus, nuo paskelbimo sausį surinko beveik 118 mln. peržiūrų. V. Putinas savo ruožtu neigia, kad rūmai priklauso jam.

A. Navalnas, kuris praėjusių metų vasarą buvo apnuodytas nervus paralyžiuojančia medžiaga „Novičiok“, vasarį buvo nuteistas kalėti dvejus su puse metų dėl senų kaltinimų lėšų grobstymu. Birželį jo organizacijos buvo paskelbtos „ekstremistinėmis“ ir jų nariams buvo uždrausta kandidatuoti rudenį vyksiančiuose parlamento rinkimuose.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)