Niūrūs antradienio skaičiai beveik 600 mirčių didesni nei dieną prieš tai ir viršijo praėjusios savaitės rekordinį 1 566 mirčių skaičių per parą, pranešė sveikatos apsaugos ministerija.

Naujų infekcijų skaičius taip pat išaugo iki daugiau nei 45 tūkst., palyginti su maždaug 28 tūkst. pirmadienį.

Ši liūdna statistika pasirodė po to, kai Indonezija šią savaitę sušvelnino apribojimus ir po trijų savaičių dalinio uždarymo vėl leido dirbti mažoms parduotuvėms, gatvių užeigoms ir kai kuriems prekybos centrams.

Tačiau sveikatos ekspertai perspėjo, kad tai gali sukelti naują atvejų bangą, nes labai užkrečiama delta atmaina paplito didžiuliame salyne ir pavertė jį pasauliniu pandemijos epicentru, aplenkusiu Indiją ir Braziliją.

Indonezija, ketvirta pagal gyventojų skaičių pasaulio valstybė, kurioje dešimtys milijonų gyvena labai skurdžiai, vengė tokio griežto karantino, koks buvo įvestas daugelyje kitų pasaulio šalių.

Tačiau vyriausybė buvo plačiai kritikuojama dėl pandemijos valdymo ir politikos, kuri, pasak kritikų, pirmenybę teikė ekonomikai, o ne visuomenės sveikatai.

Indonezijoje mažiau nei septyni procentai iš 270 mln. žmonių yra visiškai paskiepyti.

Šalyje iš viso registruota daugiau kaip 3,2 mln. COVID-19 atvejų ir 86 835 mirčių, tačiau manoma, kad šie oficialūs skaičiai gerokai mažesni nei yra iš tiesų dėl per menko testavimo ir atsekamumo lygio.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)