Vienas iš dosniausių aukotojų – pensininkas iš Miunsterio Horstas Eschleris. Potvynio aukoms jis skyrė milijoną eurų, – trisdešimt kartų daugiau, nei turtingas futbolo klubas iš Miuncheno „Bayern“. To negana, vyriškis pažadėjo pridėti dar 20 procentų, jei FC „Bayern“ potvynio aukoms nepašykštės milijono.

Vos tik liūtims nurimus, į gamtos stichijos neatpažįstamai nuniokotus kaimus bei miestelius iš visos Vokietijos skubėjo dešimtys tūkstančių pagalbininkų: kas su galinga technika, kas – vien su kastuvais ir savo raumenų jėga ar su mobiliu dešrelių kiosku talkininkams pamaitinti.

Finansinės paramos rinkimo kampanijas iškart pradėjo visuomeniniai transliuotojai ir privačios televizijos bei radijo stotys. Pereitą šeštadienį televizijos kanalas ARD pranešė, kad transliuotojai, bendradarbiaujantys su „Vokietija padeda“ – įvairių pagalbos organizacijų aljansu – jau surinko virš 80 mln. aukų.

Pinigai bus panaudoti nuo potvynių nukentėjusiems žmonėms Šiaurės Reine-Vestfalijoje, Reino krašte-Pfalce ir Bavarijoje paremti. Lėšų rinkimo kampanijos tęsiasi.

Padėti žmonėms, praradusiems viską, liepia širdis

Paraleliai su didžiaisiais transliuotojais aukas rinko ir regioninės radijo stotys. Antai Šiaurės Reino Vestfalijos regioninės radijo stotys startavo „Akciją pragiedruliai“ (Aktion Lichtblicke).

Tarp šios akcijos aukotojų savo dosnumu išsiskyrė 82-ejų Horstas Eschleris iš Miunsterio (Šiaurės Reino Vestfalija). Pamatęs per televiziją sugriovimų mastą, jis „pasiryžo padaryti ką nors gero“.

Pasitaręs su draugais, nusprendė, kad tokiam reikalui būtų tinkama milijono eurų suma, – pasakojo vyriškis regioniniam radijo kanalui „Antenne Münster“.

Taip jam liepusi širdis, – paaukoti milijoną „žmonėms, praradusiems viską“. „O sau aš pasakiau: juk ir rytoj turėsiu už ką nusipirkti bandelę“, – dėstė radijui H. Eschleris. Jis įsitikinęs, kad pinigai pasieks tuos, kuriems jų tikrai reikia.

Norėjo sugėdinti turtingą sporto klubą

To negana. Sužinojęs, kad Kelno futbolo klubas, Vokietijos telekomas ir futbolo klubas „Bayern“ visi drauge paaukojo vos 100 000 eurų, pensininkas iš Miunsterio nusprendė savo mylimiausią klubą sugėdinti.

Ta suma jam atrodo „truputį juokinga“, – įvertino vyriškis ir paragino klubo vadovus: „Nebūkit šykštūs! Žinau, kad tokie nesat, jūs aukojat daug. Bet dabar, tokioje situacijoje, plačiau atverkit savo piniginę!“

Be to, miunsterietis pažadėjo prie savo paaukotos sumos pridėti dar 20 procentų, jei turtingiausias Vokietijos futbolo klubas nepagailėtų potvynio aukoms milijono eurų.

Pereitą penktadienį, taigi dviems dienoms nuo H. Eschlerio iššūkio praėjus, FC „Bayern“ paskelbė surengsiąs labdaros futbolo varžybas su FC „Schalke 04“ ir potvynio aukoms skirsiąs mažiausiai milijoną eurų.

Varžybų data dar nėra nustatyta, tačiau milijonas paramos jau esąs garantuotas, – teigiama klubo pranešime spaudai. Tiesa, apie pensininko iššūkį jame neužsimenama.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (46)