J. Bidenas, Baltuosiuose rūmuose priėmęs Irako premjerą Mustafą al Kadhemi, sakė, kad Jungtinės Valstijos lieka „įsipareigojusios mūsų saugumo bendradarbiavimui“ ir „toliau mokys, palaikys ir padės dorotis su ISIS (džihadistų judėjimu „Islamo valstybė“, IS), jeigu ji sustiprės“.

„Tačiau šių metų pabaigoje mes nebevykdysime kovinės misijos“, – pridūrė prezidentas.

J. Bidenas taip pat pabrėžė, kad JAV palaikys spalį Irake vyksiančius rinkimus. Anot jo, Vašingtonas glaudžiai bendradarbiauja su Bagdadu, Persijos įlankos bendradarbiavimo taryba ir Jungtinėmis Tautomis, siekiant užtikrinti, kad rinkimai būtų sąžiningi.

M. al Kadhemi savo ruožtu sakė, kad JAV ir Iraką sieja „strateginė partnerystė“.

„Amerika, ji padeda Irakui, – kalbėjo jis. – Mes kartu kovojame – kovojame ir įveikiame ISIS.“

„Šiandien mūsų ryšys stipresnis nei bet kada – mūsų partnerystė ekonomikoje, aplinkos apsaugoje, sveikatos apsaugoje, švietime, kultūroje ir kitur.“

J. Bidenas šiuo metu taip pat rūpinasi JAV pajėgų išvedimu iš Afganistano po 20 metų trukusio karo, nors Talibanas stiprina puolimą ir didėja nuogąstavimai, kad kovotojai nuvers Kabulo vyriausybę.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)