Šios amžiaus grupės vakcinacija yra patvirtinta ir bus savanoriška, pridūrė jis.

Graikijos vakcinacijos komiteto pirmininkė Marija Teodoridu pabrėžė, kad pastaruoju metu smarkiai išaugo naujų užsikrėtimo koronavirusu atvejų skaičius vaikų ir jaunų žmonių gretose.

„Nuolatinis vaikų užsikrėtimas lems naujų [koronaviruso] variantų atsiradimą“, – perspėjo ji.

Šiuo metu skiepams nuo koronaviruso jau užregistruota apie 30 tūkst. 15–17 metų paauglių, sakė V. Kikilijas. Jis taip pat darkart paragino skiepytis visus graikus.

„Jie visi turėtų eiti ir skiepytis, net ir dabar, vasarą“, – teigė ministras.

Sprendimas išplėsti vakcinacijos programą įtraukiant 12–15 metų gyventojus priimtas Graikijai susiduriant su augančiu naujų COVID-19 atvejų skaičiumi, ypač plintant labai užkrečiamai delta atmainai.

Anksčiau šį mėnesį Graikijos parlamentas priėmė teisės aktą, numatantį privalomus skiepus visiems sveikatos apsaugos darbuotojams, įskaitant dirbančiuosius senjorų namuose.

Visi žmonės, dirbantys senelių namuose, privalės pasiskiepyti iki rugpjūčio 16-osios, antraip jiems bus suteiktos nemokamos atostogos. Viešojo ir privataus sektorių sveikatos priežiūros darbuotojai turės pasiskiepyti iki rugsėjo 1 dienos.

Pavasarį Graikija ragino skiepytis salų gyventojus artėjant vasaros turizmo sezonui, kuris yra itin svarbus vietos ekonomikai.

Nors daug salų gyventojų jau yra pilnai pasiskiepiję, nemaža dalis turizmo sektoriaus darbuotojų vis dar abejoja dėl vakcinų, teigia graikų pareigūnai.

Graikijoje sušvirkšta daugiau kaip 10 mln. vakcinų, ir maždaug 5,5 mln. iš visų 10,7 mln. gyventojų jau yra pilnai pasiskiepiję nuo koronaviruso.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)