Veikdama kaip pagrindinė ministro pirmininko Narendros Modi ir jo sveikatos ministerijos patarėja medicinos klausimais, ICMR sulaukė vis daugiau kritikos iš šalies gydytojų ir nepriklausomų mokslininkų, kurie kvestionavo ​​jos vaistų rekomendacijas ir nepakankamą grupės skaidrumą dalijantis duomenimis, susijusiais su Indijoje nustatytomis atmainomis, kurios dabar plinta visame pasaulyje.

Indija šią vasarą nesėkmingai stengėsi pažaboti sparčiausią pasaulyje koronaviruso atvejų augimą, o visuomenės sveikatos ekspertai įspėja, kad šalis nėra pasirengusi susidurti su galima trečiąja infekcijų banga. Kai kurie ICMR sprendimai pandemijos metu atspindi plataus masto chaosą, kuris persekiojo milžinišką Indijos vyriausybės aparatą, ir galų gale pasitarnavo ne pacientams, bet farmacijos pramonei, teigia kritikai.

Praėjusių metų balandį gydytojas S. P. Kalantri, vadovaujantis 1000 lovų ligoninei Sevagramo kaime, parašė tarptautiniam mokslo žurnalui „The Lancet“, griežtai kritikuodamas ICMR už tai, kad ši pasirašė Sveikatos apsaugos ministerijos sprendimą „Covid“ gydymui rekomenduoti hidroksichlorochiną – vaistą nuo maliarijos.

Hidroksichlorochinas išliko Indijos viruso gydymo gairėse beveik metus po to, kai šis vaistas, kurį kadaise propagavo Donaldas Trumpas, JAV buvo atmestas kaip netinkamas „Covid“ gydyti.