Teisių gynimo centro „Viasna“ skelbiamame sąraše šiuo metu yra 56 nevyriausybinės organizacijos, tarp jų Teisinės transformacijos centras, Europos ekspertizės ir komunikacijos biuras, „Human Constanta“, žiniasklaidos platforma „Imena“, „Press Club Belarus“, Neįgaliųjų teisių biuras, teatro ir kūrybos centras „Art Usadba“, baltarusių kalbos ir kultūros puoselėjimu užsiimanti įstaiga „Mova Nanova“, „Verslo mokykla IPM“ ir kitos.

Anksčiau pranešta, kad Teisingumo ministerija kreipėsi į Aukščiausiąjį Teismą su prašymu likviduoti Baltarusijos PEN centrą, kuriam vadovauja Nobelio literatūros premijos laureatė, opozicijos įkurtos Koordinacinės tarybos prezidiumo narė Sviatlana Aleksijevič, taip pat Baltarusijos žurnalistų asociaciją (BAŽ).

Baltarusijos autoritarinis prezidentas Aliaksandras Lukašenka anksčiau pareiškė, kad šalyje vyksta užsienio nevyriausybinių organizacijų „valymas“. Anot jo, nevyriausybinėse organizacijose dirba tūkstančiai žmonių „už svetimus pinigus praplautomis smegenimis“.

Nuo liepos 10 dienos Baltarusijos žurnalistų namuose, redakcijose, nevyriausybinėse organizacijose ir pas teisių gynėjus buvo surengta per 60 kratų. Tyrimų komitetas kratas žiniasklaidos priemonėse ir nevyriausybinėse organizacijose aiškino jų sąsajomis su šešėlinėmis finansų schemomis.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)