Tarp jų buvo 40 atvejų, kai pandeminiu koronavirusu buvo užsikrėsta šalies viduje, daugiausiai rytinėje Dziangsu provincijoje susidariusiame židinyje.

Pekinas taiko itin griežtas prevencijos priemones visais atvejais, kai Kinijoje aptinkama COVID-19 židinių. Šiuo metu Dziangsu sostinėje Nandzinge, turinčiame 9,2 mln. gyventojų, dešimtims tūkstančių žmonių taikomas griežtas karantinas, praeitą savaitę kilus su oro uostu siejamam ligos protrūkiui.

„Iš 40 užsikrėtimo šalies viduje atvejų 39 buvo Dziangsu provincijoje, vienas – Liaoninge“, sakoma pirmadienį paskelbtame Nacionalinės sveikatos apsaugos komisijos pranešime.

COVID-19 pacientų mirčių atvejų per praeitą parą Kinijoje nebuvo patvirtinta.

Atsekant kontaktus taip pat buvo nustatyti penki asmenys, keliavę per Nandzingo oro uostą, kuriems atvykus į kaimyninę Anhujaus ir tris kitas provincijas buvo patvirtintas užsikrėtimas koronavirusu. Nerimaujama, kad dėl šio židinio gali būti imtasi šalies masto suvaržymų.

Tai paskatino Nandzingo pareigūnus nuo sekmadienio pradėti antrą visuotinio testavimo ratą, siekiant nustatyti pacientus, kuriems COVID-19 simptomai gali pasireikšti vėliau nei įprasta.

Pekinas taip pat stengėsi skubiai suvaldyti mažus protrūkius pasienio provincijose, baimindamasis, kad neišplistų užkrečiamesnis koronaviruso delta variantas.

Apie vienas naują užsikrėtimo atvejį pirmadienį buvo pranešta šiaurės rytinėje Liaoningo provincijoje, besiribojančioje su Šiaurės Korėja. Nuo ketvirtadienio vietinių užsikrėtimo atvejų šia padaugėjo iki penkių.

Kinijos pietvakariuose esanti Junano provincija pranešė apie virtinę COVID-19, siejamų su kaimyniniu Mianmaru, kur vasarį valdžią užgrobusiai chuntai sunkiai sekasi suvaldyti didėjantį sergamumą.

Šioje provincijoje nuo birželio 20 dienos nustatyti 79 COVID-19 atvejai, iš jų beveik pusė – susiję su Mianmaru.

Pekinas sugriežtino sienos kontrolę ir netgi parūpino daugiau kaip 10 tūkst. dozių vakcinos nuo COVID-19 Kačinų nepriklausomybės armijai, šeštadienį sakė šios sukilėlių grupės atstovas.

Junano pasienio mieste Žuili stebint žmonių judėjimą ir sveikatos būklę buvo pasitelktos veidų atpažinimo technologijos.

Tuo metu svarbiame pietiniame gamybos centre Guangdonge, kur neseniai taip pat buvo susidaręs COVID-19 židinys, statoma 5 000 lovų karantino klinika į regioną iš užsienio atvykstantiems žmonėms.

Kinijoje, kurios vidurio regiono mieste Uhane 2019 metų pabaigoje buvo pirmąkart nustatyta užsikrėtimo naujuoju koronavirusu atvejų, iki šiol patvirtinti 92 605 COVID-19 atvejai ir mirė 4 636 užsikrėtusieji.