Ugniagesiai skelbia sulaukę apie 300 skambučių, daugiausia dėl užlietų rūsių ir kelių. Vanduo žalos pridarė vos per kelias valandas.

Šiuo metu didžiajai daliai Pietryčių Anglijos galioja geltonasis perspėjimas dėl perkūnijos. Kai kuriuose rajonuose iškrito iki 10 cm lietaus. Aplinkosaugos agentūra yra paskelbusi du perspėjimus dėl potvynių Londono rajonuose šalia Beverley Brook Worcester Parke ir and West Barnes.

Dar 14 žemesnio lygmens perspėjimų dėl potvynių galioja didžiajai daliai sostinės ir kai kuriems aplinkinių grafysčių rajonams.

Daug kelių Londone dėl potvynio yra uždaryti, įskaitant Blackwall Tunnel, A12 ir dalis North Circular. Taip pat uždarytos aštuonios metro ir viena „Overground“ stotis.

Londono policija tviteryje perspėjo vairuotojus nemėginti važiuoti per potvynio vandenį, jeigu mato, kad kelias yra užblokuotas.

Meteorologijos biuro meteorologas Stevenas Keatesas sakė, kad kai kuriuose pietiniuose rajonuose tarp Pietų Suffolko iki Isle of Wight sekmadienio vakarą per kelias valandas gali iškristi 10 cm lietaus. Jis perspėjo apie „gana gausias liūtis“ nuo Norfolko iki Bournemoutho.

„Galimos stiprios liūtys, griaustinis ir žaibavimas, o kai kur pietuose gali iškristi ir kruša“, – sakė jis.

Tokie orai Anglijoje fiksuojami po itin karštų dienų praėjusią savaitę. Prognozuojama, kad Londone pirmadienį oras šils iki 26 laipsnių Celsijaus.