„Jei nesiimsime priemonių ir nesiskiepysime, pandemijai sustabdyti tikriausiai reikės labai daug laiko“, – socialiniame tinkle „Twitter“ rašė sveikatos apsaugos ministras Fahrettinas Koca.

Remiantis oficialiais duomenimis, Turkijoje per praėjusią parą nustatyta 14 230 naujų koronavirusinės infekcijos atvejų. Liepos pradžioje COVID-19 atvejų paros prieaugis siekė maždaug 4 tūkstančius.

Šalyje, turinčioje apie 83 mln. gyventojų, balandį per parą buvo nustatoma apie 60 tūkst. naujų susirgimų. Tai paskatino vyriausybę įvesti griežtą karantiną.

Tačiau liepos 1 dieną suvaržymai buvo atšaukti, ir tai pakurstė nuogąstavimus, kad vasaros sezono metu tęsis naujas sergamumo augimas.

Nuo pandemijos pradžios Turkijoje buvo nustatyta per 5,5 mln. COVID-19 atvejų, daugiau kaip 50 tūkst. užsikrėtusiųjų mirė.

Šalyje pirmąją vakcinos nuo COVID-19 dozę yra gavę daugiau kaip 39,4 mln. žmonių, abiem dozėmis paskiepyti per 22,8 mln. gyventojų.

Remiantis oficialiais duomenimis, trečiąja vakcinos doze jau paskiepyti 3,8 mln. žmonių.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją