„Aš asmeniškai susisiekiau su FRONTEX, kuri daugiausia rūpinasi Pietų Europa, ir paprašiau pasirūpinti ir Šiaurės Europa, ypač pakrante prie Kalė“, – lankydamasis Kalė uoste žurnalistams pranešė ministras. Būtent iš čia daugelis migrantų mėgina per Lamanšo sąsiaurį keltis į Didžiąją Britaniją.

„60 proc. migrantų, kurie čia atvyksta, atvyksta per Belgiją. Todėl mūsų spektras turi būti labai platus. Mums reikia europinio oro erdvės stebėjimo“, – pareiškė ministras.

Nuo 2018 metų pabaigos smarkiai padaugėjo migrantų, kurie mėgina patekti į Britaniją Lamanšo sąsiauriu, nepaisant valdžios perspėjimų, kad tokia kelionė dėl aktyvios laivybos, stiprių jūros srovių ir žemos temperatūros yra itin pavojinga.

G. Darmaninas taip pat pasveikino praėjusią savaitę Prancūzijos ir Britanijos pasiektą susitarimą, pagal kurį Londonas pažadėjo 2021-2022 metais skirti kiek mažiau nei 63 mln. eurų padėti Prancūzijai pažaboti nelegalios migracijos Lamanšo sąsiauriu srautą.

Prancūzija savo ruožtu žada stiprinti savo pakrantės apsaugą.

„Mes jau dislokavome daugiau nei 5 tūkst. policijos pareigūnų ir žandarų Pa De Kalė departamente. Didelė jų dalis kovoja su imigracija. Mes didinsime šiuos skaičius“, – pareiškė ministras.

2020 metais daugiau nei 9,5 tūkst. asmenų persikėlė ar mėgino persikelti iš Prancūzijos į Britaniją Lamanšo sąsiauriu, o tai yra keturis kartus daugiau nei 2019, rodo Prancūzijos tarnybų duomenys.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)