Vakarinėje Maharaštros valstijoje, kur įsikūręs Indijos finansų centras Mumbajus, žuvo 114 žmonių, įskaitant daugiau nei 40 žmonių į pietus nuo Mumbajaus esančiame Talijės kaime, kuriuos palaidojo ketvirtadienį nuslinkusi nuošliauža.

Šiame kaime, kuris įsikūręs kalvotoje vietovėje, nuošliauža vos per kelias minutes sulygino su žeme dešimtis namų, o liko stovėti tik dvi betoninės konstrukcijos, papasakojo liudininkai naujienų agentūrai AFP.

Gelbėtojai purve ir tarp nuolaužų ieško dingusiųjų, kuriais laikomi 99 žmonės.

Dar apie dvylika žmonių žuvo po dviem kitomis nuošliaužomis, kurios nuslinko į pietus nuo Mumbajaus taip pat esančiose vietovėse.

Už 250 kilometrų į pietus nuo Mumbajaus esančiame Čiplūne vandens lygis po parą trukusio nepertraukiamo lietaus ketvirtadienį kai kur pakilo iki 6 metrų lygio.

Dėl potvynių nutrūkus elektros tiekimui, vietos COVID-19 ligoninėje, kaip pranešama, mirė aštuoni pacientai, nes neveikė plaučių ventiliatoriai.

Kaimyninėje Goa provincijoje nuskendo moteris, Indijos naujienų agentūrai PTI pranešė valstijos vyriausybė, o valstijos vyriausiasis ministras Pramodas Sawantas (Pramodas Savantas) potvynius pavadino „didžiausiais nuo 1982 metų“.

Karnatakos valstijoje žuvusiųjų skaičius pernakt padidėjo nuo trijų iki devynių, dar keturi laikomi dingusiais, pranešė pareigūnai.

Vienuolikoje valstijos rajonų buvo sutrikęs elektros energijos tiekimas. Taip pat buvo padaryta didelė žala pasėliams.

Indijos musonų sezonui būdingi potvyniai ir nuošliaužos. Šiuo metų laiku po nesiliaujančio lietaus taip pat dažnai griūva prastos statybos namai ir sienos.

Dėl klimato kaitos musonai Indijoje stiprėja, rodo balandį paskelbta Potsdamo klimato poveikio tyrimų instituto (PIK) ataskaita.

Joje perspėjama dėl potencialiai sunkių pasekmių apsirūpinimui maistu, žemės ūkiui ir ekonomikai, galinčių paveikti kone penktadalį pasaulio gyventojų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją