Susitikime taip pat dalyvavo už vakcinaciją atsakingas ministras Taras Konas. Agentūros žiniomis, Japonijos vyriausybės vadovas su „Pfizer“ generaliniu direktoriumi aptarė papildomą vakcinos nuo koronaviruso tiekimą.

Anksčiau Japonijos žiniasklaida informavo, kad Y. Suga ketina susitarti su A. Bourla dėl dar 20 mln. „Pfizer“ vakcinos dozių pristatymo. Balandį per vizitą į JAV Japonijos premjeras jau kalbėjosi su A. Bourla apie papildomą vakcinos tiekimą.

Japonijoje vakcinacija prasidėjo vasario viduryje. Jau beveik baigta 4,8 mln. medicinos darbuotojų imunizacija. Balandžio 12 d. buvo pradėti skiepyti vyresni kaip 65 metų amžiaus šalies gyventojai, kurių yra 36 mln., o praėjusį mėnesį pradėta visų amžiaus grupių imunizacija. Iki liepos 20 d. šalyje 35 proc. gyventojų gavo vieną vakcinos dozę, 23 proc. – dvi.

Pernai Japonija pasirašė sutartis dėl preparatų nuo koronaviruso tiekimo su britų ir švedų kompanija „AstraZeneca“, JAV kompanija „Moderna“ bei JAV ir Vokietijos konsorciumu „Pfizer“/ „BioNTech“. Sveikatos apsaugos ministerija aprobavo visas tris vakcinas, bet „AstraZeneca“ skiepai kol kas nenaudojami.