Gyvi likę žmonės sakė, kad žuvusieji buvo laivo triume, nes sumokėjo kontrabandininkams mažiau negu kiti, o ir užsidegus varikliui jie užduso nuo dūmų, informavo Tuniso Raudonojo Pusmėnulio vadovas Mongi Slimas.

Pastaraisiais mėnesiais padaugėjo migrantų sėkmingų ir nesėkmingų mėginimų laivais pasiekti Europą iš Libijos.

M. Slimo duomenimis, laive buvo apie 400 migrantų. Apie 200 iš surinko Libijos karinio jūrų laivyno laivai.

Raudonojo Pusmėnulio skyriaus vadovas pridūrė, kad tunisiečių pajėgos ištraukė iš vandens 17 lavonų ir išgelbėjo 166 migrantus, įskaitant kitus atvykėlius iš Bangladešo, taip pat žmones iš Maroko, Egipto, Sirijos ir Dramblio Kaulo Kranto.

Pasak M. Slimo, šis laivas praėjusį pirmadienį išplaukė iš Libijos Zuaros pakrantės Europos link, tačiau nuskendo netoli Tuniso Džardžiso uostamiesčio.

Libijos pakrančių apsaugos tarnyba trečiadienį Viduržemio jūroje perėmė keturis laivus su migrantais, mėginusiais pasiekti Europą, pranešė vienas JT pareigūnas. Pasak tų migrantų, 20 žmonių iš vieno laivo anksčiau tą dieną iškrito už borto ir yra laikomi žuvusiais.

Anksčiau šią savaitę Tuniso pakrančių sargyba užkirto kelią aštuoniems nelegalios migracijos bandymams ir sulaikė 130 migrantų, pranešė Nacionalinės gvardijos atstovas Houcemas Eddine'as Jebabli.

Tarptautinės migracijos organizacijos atstovė Safa Msehli savo ruožtu nurodė, kad prie Libijos krantų antradienį ir trečiadienį buvo sulaikyti septyni laivai, gabenę šimtus migrantų. Maždaug 500 atvykėlių buvo grąžinti į krantą ir nugabenti į sulaikymo centrą Tripolyje.

Pastaraisiais metais Libija tapo pagrindine tranzito vieta migrantams, bėgantiems nuo karo ir skurdo Afrikoje bei Vidurio Rytuose.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)