„Vėl stebima aiški ir nerimą kelianti infekcijų skaičiaus didėjimo dinamika“, – sakė A. Merkel per Berlyne vykusią spaudos konferenciją.

„Stebime eksponentinį augimą“, – nurodė kanclerė, pridurdama, kad „kiekvienas skiepas... yra nedidelis žingsnis normalumo link“.

Vokietijoje šią vasarą, palyginti su daugeliu kitų Europos kaimyninių šalių, iki šiol buvo fiksuojami nedideli infekcijų skaičiai, tačiau pastarąsias dvi savaites jie nuolatos didėja. Manoma, kad prie to smarkiai prisideda delta atmaina.

Roberto Kocho institutas (RKI) ketvirtadienį paskelbė apie per 24 val. užfiksuotus 1 890 naujų COVID-19 atvejų, o septynių dienų sergamumas padidėjo iki 12,2 atvejo 100 tūkst. gyventojų, palyginti su 4,9 atvejo liepos pradžioje.

A. Merkel teigė mananti, kad infekcijų skaičiai per artimiausias dvi savaites padvigubės. „Stebint didėjantį sergamumo rodiklį, gali būti, kad mums teks įvesti papildomų priemonių“, – kalbėjo ji.

„Kuo daugiau žmonių pasiskiepys, tuo laisvesni būsime – ne tik kaip individai, tačiau ir kaip bendruomenė“, – pridūrė kanclerė.

Vokietija gegužę pradėjo apribojimų švelninimą ir nuo tada atidarė restoranus, parduotuves, viešuosius baseinus ir muziejus bei sušvelnino susibūrimams taikomus suvaržymus.

Ketvirtadienio duomenimis, Vokietijoje bent vieną vakcinos nuo koronaviruso dozę yra gavę 60,4 proc. vokiečių. Iš jų pilnai paskiepyta 48 proc.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)