Šaltinis kariuomenėje Sirijos valstybinei naujienų agentūrai SANA sakė, kad per ataką – jau antrą šią savaitę – žmonės nenukentėjo, tik padaryta materialinės žalos.

„1 valandą 13 minučių... priešas Izraelis įvykdė ataką iš oro prieš kelias pozicijas Chomso provincijos al Kusairo regione“, – remdamasi šaltiniu pranešė SANA.

„Mūsų oro gynybos sistemos perėmė raketas,.. daugumą jų numušdamos“, – pridūrė šaltinis kariuomenėje.

Jungtinėje Karalystėje įsikūrusi ir karą Sirijoje stebinti organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR) pranešė, kad raketomis taikytasi į karines Libano judėjimo „Hizbollah“ pozicijas ir kad buvo sunaikinta ginklų sandėlių.

Sirijos kariuomenė al Kusairą – buvusį sukilėlių bastioną netoli Libano sienos – atkovojo 2013 metais po 17 dienų trukusio, „Hizbollah“ vadovauto puolimo. Šis miestas turėjo strateginę reikšmę režimui, nes per jį sostinė Damaskas jungiasi su pakrante.

Al Kusairo užėmimas buvo didelė pergalė prezidento Basharo al Assado pajėgas remiančiam „Hizbollah“.

Ketvirtadienio raketų smūgiai buvo antri šią savaitę. Pirmadienį per Izraelio ataką žuvo penki proiranietiški, režimą palaikantys kovotojai ir buvo sunaikinta tos grupės bazė bei netoliese Alepe buvęs ginklų sandėlis, pranešė SOHR.

Nuo Sirijos pilietinio karo pradžios 2011 metais Izraelis nuolat vykdo reidus Sirijoje, dažniausiai taikydamasis į vyriausybės pozicijas ir režimą palaikančius Irano bei „Hizbollah“ kovotojus.

Izraelis retai patvirtina smūgius Sirijoje, bet žydų valstybės kariuomenė, nepateikdama detalių, yra sakiusi, kad pernai smogė maždaug 50 taikinių šioje karo draskomoje šalyje.

Izraelis yra nurodęs, jog bando sutrukdyti savo nesutaikomam priešininkui Iranui įgyti karinę atramą kaimynystėje.

Praėjusį mėnesį per Izraelio aviacijos smūgius centrinėje Sirijoje žuvo mažiausiai 11 vyriausybės karių ir kovotojų.