„Nuo neramumų pradžios, Kvazulu-Natalyje iki šiol užfiksuotos 234 su neramumais susijusios mirtys“, – teigė prezidento kanceliarijos ministras Khumbudzo Ntshavhenis. Pasak jo, dar 42 žmonės žuvo Gautengo provincijoje, kurioje yra ir Johanesburgas.

Policija kaip žmogžudystes tiria 168 žmonių žūtis. Dalis žmonių žuvo per spūstis, buvo prispausti krintančių objektų, arba žuvo liepsnojančiuose pastatuose.

Riaušės prasidėjo pradėjus dienai po to, kai buvęs prezidentas Jacobas Zuma pradėjo atlikti 15 mėnesių nelaisvės bausmę už korupcijos tyrimo ignoravimą.

Riaušės greitai išplito J. Zumos gimtojoje Kvazulu-Natalio provincijoje ir Gautenge. Šiose dviejose provincijose sukuriama maždaug pusė šalies bendrojo vidaus produkto.

Šiuo metu smurtas išblėso, o šeši žmonės yra sulaikyti dėl visuomenės kurstymo smurtauti. Dar keli tūkstančiai žmonių sulaikyti už marodieriavimą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)