Valstijos mastu COVID-19 sergančių pacientų skaičius ligoninėse per pastarąjį mėnesį išaugo daugiau nei dvigubai ir pastarąsias dvi savaites jų skaičius toliau didėjo.

Tačiau net ir esant dabartiniam atvejų skaičiaus augimui, padėtis sveikatos apsaugos sistemoje nė iš tolo neprimena tos, kuri buvo per rudens ir žiemos bangą. Daugelis sveikatos ekspertų yra įsitikinę, kad Kalifornija niekada nebematys tokio masto skaičių, atsižvelgiant į tai, kiek gyventojų yra paskiepyta.

Tačiau toliau plintant labai užkrečiamai delta atmainai, kuri, pasak pareigūnų, gali sparčiai išplisti bendruomenėse, kuriose vakcinacijos lygis mažesnis, artimiausios kelios savaitės bus labai svarbios nustatant, kokio galingumo gali būti naujausias pandemijos smūgis.

Naujausias užsikrėtimų skaičiaus augimas patvirtina, kad beveik visi šiuo metu sunkiai sergantys COVID-19 yra neskiepyti.

„Tai neskiepytų žmonių pandemija. Todėl, jei jums rūpi kartą ir visiems laikams grįžti į normalų gyvenimą, prašau pasiskiepyti“, – antradienį žurnalistams sakė gubernatorius Gavinas Newsomas.

Faktas, kad maždaug 52 proc. visų kaliforniečių jau yra visiškai paskiepyti, nustato viršutinę ribą tam, kiek žmonių tebėra neapsaugoti nuo galimos infekcijos.

Vis dėlto LA apygardos sveikatos paslaugų direktorė dr. Christina Ghaly antradienį pareiškė, kad „individualios pasirinkimo neskiepyti pasekmės gali būti liūdnos ne tik tam asmeniui, bet ir jo ar jos šeimai bei draugams“.

Nuo birželio 22 iki liepos 6 dienos Kalifornijoje hospitalizuotų COVID-19 pacientų skaičius padidėjo nuo 978 iki 1 228, t. y. beveik 26 procentais, rodo valstijos skelbiami duomenys.

O per pastarąsias dvi savaites šis skaičius padidėjo dar 76 procentais ir pirmadienį pasiekė 2 164.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)