Vizitas rengiamas nepaisant bene kasdien kylančių nesutarimų tarp Vašingtono ir Pekino, įskaitant ir ginčus dėl žmogaus teisių ir kibernetinio saugumo. Tai rodo, kad abi pusės nori bent pamėginti rasti diplomatinių būdų, kaip būtų galima užtikrinti santykių stabilumą.

„Šios diskusijos yra dalis JAV noro keistis požiūriais su Kinijos Liaudies Respublika (KLR), siekiant užtikrinti JAV interesų ir vertybių apsaugą bei atsakingai valdyti santykius“, – sakoma Valstybės departamento pranešime.

„Valstybės sekretoriaus pavaduotoja aptars klausimus tose srityse, kurios mums kelia nerimą dėl KLR veiksmų, bei srityse, kur mūsų interesai sutampa“, – teigiama pranešime.

Tiesa, vizitas nebus visiškai formalus. W. Sherman nevyks į Pekiną, tačiau dviem dienoms keliaus į uostamiestį Tiandziną Kinijos rytuose.

Pasak Valstybės departamento, ten ji susitiks su aukšto rango Kinijos pareigūnais, įskaitant užsienio reikalų ministrą Wang Yi.

Vienintelis kitas po J. Bideno kadencijos pradžios Kinijoje apsilankęs aukšto rango JAV pareigūnas buvo JAV klimato pasiuntinys Johnas Kerry, prieš kurį laiką Šanchajuje susitikęs su klimato kaitos klausimus koordinuojančiais Kinijos pareigūnais.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)