„Vos per 24 valandas nustatėme 18 000 užsikrėtimų“, – sakė jis Prancūzijos parlamentarams, kai dar vos prieš savaitę atvejų registruota mažiau nei 7000.

O. Veranas sieja šį ženklų šuolį su koronaviruso delta atmaina, pirmą kartą aptikta Indijoje.

„Viruso cirkuliacija per savaitę padidėjo 150 proc. Niekada to nepatyrėme – nei su pradiniu viruso variantu, nei su britiškąją, nei Pietų Afrikos, nei Brazilijos atmainomis“, – kalbėjo ministras.

Paskutinį kartą daugiau nei 18 000 naujų COVID-19 atvejų per parą Prancūzija užfiksavo gegužės 13 dieną. Šalyje tuo metu galiojo komendanto valanda ir buvo įsakyta uždaryti nebūtinų prekių parduotuves, barus bei restoranus.

Viena para anksčiau – pirmadienį – šalyje pranešta apie 4151 naują atvejį. Bendras infekcijų skaičius Prancūzijoje siekė daugiau nei 5,8 mln. ir buvo penktas pagal dydį pasaulyje. Atvejų fiksuota mažiau, nes sekmadieniais atliekama ir mažiau tyrimų, rašo euronews.com.

Tačiau infekcijos skaičiai, mažėję beveik du mėnesius, šalyje pradėjo augti.

Atvejų mažėjimas, kuris buvo stebimas šaliai lengvinant apribojimus, daugiausia siejamas su vakcinacijos kampanija.

Sveikatos apsaugos ministras ragino žmones skiepytis, kad būtų išvengta naujų atvejų skaičiaus didėjimo. „Mes turime ginklą – skiepus. Baigėsi abejonių ir dvejonių laikas. Kolektyvinė atsakomybė yra vienintelis būdas kartą ir visiems laikams atsikratyti COVID“, – sakė jis.

Prancūzija skaičiuoja, kad iki liepos pabaigos mėnesiu anksčiau, nei planuota, pasieks savo tikslą pirmąja doze paskiepyti 40 mln. gyventojų. Daugiau nei 37,8 mln. Prancūzijos gyventojų jau paskiepyti pirmąja vakcinos nuo koronaviruso doze, o 30,7 mln. – abiem dozėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (119)