Taip pat užregistruota 250 naujų su koronavirusu siejamų mirties atvejų, o bendras COVID-19 aukų skaičius šalyje padidėjo iki 87 624, pranešė ministerija.

Anksčiau valdžia pripažino, kad oficialūs skaičiai neatspindi tikrosios padėties, bet ir su jais Iranas yra trečia labiausiai pandemijos paveikta valstybė Artimuosiuose Rytuose.

Siekdama suvaldyti naują užsikrėtimų bangą, nacionalinė kovos su virusu darbo grupė nurodė nuo pirmadienio vakaro šešioms dienoms uždaryti vyriausybines įstaigas ir bankus Teherano ir Alborzo provincijose. Tai pirma tokio pobūdžio priemonė nuo pandemijos pradžios.

Ankstesnis per parą užregistruojamų užsikrėtimo atvejų rekordas – 25 582 atvejai – buvo užfiksuotas balandžio 14 dieną, Iranui grumiantis su kovo pabaigoje prasidėjusia „ketvirtąja banga“, kilusia po persiškų Naujųjų metų švenčių kelionių.

Anksčiau šį mėnesį prezidentas Hassanas Rouhani perspėjo dėl „penktosios bangos“, kurstomos itin užkrečiamos viruso delta atmainos.

Šeštadienį jis dėl užsikrėtimo atvejų daugėjimo kaltino birželį įvykusius prezidento rinkimus, „nebūtinas keliones“ ir sveikatos protokolų nepaisymą.

Tarp naujųjų suvaržymų taip pat yra draudimas keliauti keliais į Teherano ir Alborzo provincijas ir iš jų, naujas didelę riziką keliančio verslo uždarymas labiausiai paveiktuose Irano rajonuose.

Priemonių įvedimas sutampa su musulmonų Id al Adhos švente; ji Irane bus švenčiama trečiadienį.

Antradienį valstybinė televizija parodė, kaip kelių policija blokuoja kelius, vedančius į šiaurėje esančias populiarias kurortines vietas, bet Irano žiniasklaida pranešė apie intensyvų eismą pirmadienio vakarą, gyventojams bandant išvažiuoti iš sostinės.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)