Sklypo plotas – 10,7 hektaro. Anksčiau ten stovėjo trijų aukštų dvaras su bokšteliais, tačiau, statybininkų teigimu, „jis nepatiko savininkui ir buvo nugriautas“. Toks pat likimas ištiko ir du kotedžus, o jų vietoje atsirado 4 tūkst. kvadratinių metrų ploto dviaukščiai svečių namai, kurių vertė siekia 800 mln. rublių, rašo meduza.io.

Taip pat pirmiau minėtame sklype yra penkių aukštų sporto kompleksas, įkainojamas šešiais milijardais rublių. Kaip žurnalistams sakė komplekso statytojai, jame įrengta ir ledo arena. Objekto plotas – 30 tūkst. kvadratinių metrų, tačiau į šį skaičių neįtraukti po žeme esantys aukštai, į kuriuos veda atskiri įvažiavimai. Vienas iš statybą vykdančių inžinierių „MBK media“ nurodė, kad sporto komplekse esantis požeminis tunelis turėtų jungti teritoriją su dabartine V. Putino rezidencija.

Žemės sklype stovi dar du pastatai: keturių aukštų svečių namų kompleksas už du milijardus rublių, kurio bendras plotas – beveik 10 tūkst. kvadratinių metrų (neįskaitant verandų), bei gydymo ir sveikatingumo kompleksas, kurį žurnalistai įvertino 3,4 mlrd. rublių. Jo plotas viršija 16 tūkst. kvadratinių metrų. Kaip sakė vienas iš naujienų portalo šaltinių, viduje yra „ir palatų, ir didžiulių kabinetų; tiesiog aukščiausia klasė“.

Už sklypo driekiasi 180 hektarų ploto laukas, priklausantis Rusijos Federacijai. Šio lauko rinkos kaina siekia 92,2 mlrd. rublių. Vienoje lauko dalyje stato „kažką panašaus į sraigtasparnių pakilimo ir nusileidimo aikštelę“, kitoje – taip pat ruošiamasi statybai, nors ši teritorija iki šiol priskiriama dirbamajai žemei.

Mįslingų objektų statybą žurnalistai aptiko po to, kai už keleto metrų nuo Federalinės apsaugos tarnybos prieplaukos, netoli V. Putino rezidencijos, statybininkai pradėjo tiesti tiltą per Maskvos upę. Šiam projektui įgyvendinti buvo pradėta ruoštis 2020 m. vasarą, o rugsėjo mėnesį pasirodė darbininkai. Šių metų gegužės mėnesį 180–200 mln. rublių vertės tiltas buvo užbaigtas. Vadovaujantis naujienų portalo turimais duomenimis, už tiltą yra atsakinga Federalinė apsaugos tarnyba, ir pašaliniams asmenims juo naudotis draudžiama.

Statant tiltą dalyvavo Kryme įsikūrusi įmonė „MS Grupp“. Kaip praneša naujienų portalas, įmonės vadovo Vasilijaus Spirino automobilis buvo keletą kartų pastebėtas statybos vietoje. Kalbėdamas telefonu su „MBK media“, V. Spirinas iš pradžių pasiūlė „nieko nerašyti“ apie tiltą per Maskvos upę, nes tai yra „uždaras objektas“, o kiek vėliau pareiškė, kad niekada gyvenime nebuvo tame Pamaskvio rajone ir apie tiltą nieko nežino. Už tilto statybą taip pat buvo atsakingi stambaus nekilnojamojo turto vystytojo „MonArch grupp“ darbuotojai, bet žurnalistams nepavyko rasti su tiltu susijusių rangos sutarčių.

„MBK media“ rašo, kad stambių objektų statybos darbai pagrindinėje teritorijoje, regis, užbaigti. Tokią išvadą leidžia daryti statybos aikštelėje pasirodę įmonės „Olva“, kuri verčiasi statybinių atliekų šalinimu, darbuotojai.

Kam skirtas netoli V. Putino rezidencijos iškilęs sporto kompleksas, viešbutis ir sveikatingumo kompleksas, neaišku. Vienas iš statybininkų žurnalistams sakė, kad „čia statoma Mišustino rezidencija“, kitas teigė, jog tai yra poilsio kompleksas „daugiavaikėms šeimoms“.

Federalinė apsaugos tarnyba, Federalinė saugumo tarnyba, Maskvos srities vadovybė kol kas neatsakė į žurnalistų užklausas.

V. Putino atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas žurnalistams sakė nežinantis apie jokių objektų statybą šalia rezidencijos. „Prezidento rezidencijos teritorijoje nėra jokių statybos projektų“, – teigė jis.

Sausį Kovos su korupcija fondas išpublikavo tyrimą apie vadinamąjį Rusijos prezidento Vladimiro Putino dvarą prie Gelendžiko. Tyrimas paviešintas praėjus dienai po to, kai teismas Chimkuose skyrė 30 parų tardymo izoliatoriuje minėto fondo įkūrėjui Aleksejui Navalnui, grįžusiam iš Vokietijos į Rusiją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (151)