Pastarosiomis dienomis vien Jangone palaidota daugiau nei 1 000 žmonių, pranešė vietos žiniasklaida ir laidojimo namai. Tačiau, pasak gydytojų ir stebėtojų, tikrasis skaičius gali būti daug didesnis nei nurodo statistika, kurią skelbia vyriausybė.

„Daug žmonių miršta, nes nepakanka deguonies, – sakė savanorė Shwe Shwe, aprūpinanti deguonimi COVID-19 ligonius. – Mes bandome, ką galime, bet tai labai sunku, nes valdant chuntai, nėra jokio krizės valdymo“, – sakė ji naujienų agentūrai dpa.

Prekyba deguonimi juodojoje rinkoje neseniai buvo uždrausta, jį naudoti leidžiama tik „su priežiūra“, paskelbė generolai.

Sveikatos apsaugos ministerija sekmadienį pranešė, kad per 24 valandas buvo patvirtinta apie 5200 naujų atvejų. Per tą patį laiką nuo COViD-19 komplikacijų mirė 231 žmogus. Oficialiai chunta skelbia, kad bendras mirčių skaičius šalyje iki šiol yra 5000.

„Oficialūs skaičiai yra pagrįsti jų atliktais tyrimais, – sakė gydytojas Phyo Minas. – Tačiau dauguma žmonių nevyksta į ligonines, jie jau yra užsikrėtę ir miršta“.

Viena didžiausių problemų yra gyventojų nepasitikėjimas chuntos vadovaujama sveikatos apsaugos sistema. Daug gydytojų ir slaugytojų atsisako dirbti valstybinėse ligoninėse.

Tuo pat metu daug gydytojų suimama dėl to, kad dalyvavo pasipriešinimo chuntai kovose. Net dauguma privačių Mianmaro ligoninių yra perpildytos.

Mianmaras šiuo metu apimtas chaoso ir smurto nuo vasarį įvykdyto karinio perversmo. Nuo tada kariuomenė žiauriai slopina visus protestus ir suiminėja tūkstančius opozicijos rėmėjų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)