Gimnastei, kurios pavardė neskelbiama, priklauso tai pačiai komandai kaip ir superžvaigždė Simone Biles. JAV olimpinis ir paralimpinis komitetas (USOPC) pandeminiu koronavirusu užsikrėtusią gimnastę vadina viena iš sportinės gimnastikos komandos rezervininkių.

COVID-19 jai buvo nustatyta komandos treniruočių stovykloje Indzajyje į rytus nuo Tokijo.

Kiek anksčiau Tokijo olimpiniame kaimelyje, kur uždarame „burbule“ gyvena tūkstančiai olimpiečių, buvo nustatytas ketvirtas užsikrėtimo koronavirusu atvejis.

„Šiandien patvirtinome, kad vienos komandos sportininkės, paauglės, [COVID-19] testo rezultatas buvo teigiamas“, – sakė Indzajo miesto pareigūnas Kimiya Kosaku.

„Jai simptomai nepasireiškia, ji izoliuota. Ši moteris, kurios vardas neskelbiamas, į Japoniją atvyko liepos 15 dieną. Kita sportininkė priskirta prie artimų kontaktų turėjusių asmenų. Ji taip pat gyvena viena savo kambaryje“, – pridūrė pareigūnas.

Naujienų agentūra „Kyodo News“ pranešė, kad likę komandos nariai pirmadienį po pietų persikėlė į Olimpinį kaimelį.

USOPC patvirtino, kad vienai jo sportininkių testais patvirtintas užsikrėtimas koronavirusu.

„Mūsų sportininkų, trenerių ir darbuotojų sveikata ir saugumas yra svarbiausias prioritetas, – sakoma pareiškime. – Galime patvirtinti, kad vienai atsarginei moterų sportinės gimnastikos komandos narei testais nustatyta COVID-19.“

„Pagal vietos taisykles ir protokolą ši sportininkė perkelta į viešbutį karantinuotis. Iš pagarbos šio asmens privatumui šiuo metu negalime pateikti daugiau informacijos“, – sakoma pranešime.

S. Biles ir kita amerikiečių gimnastė MyKayla Skinner socialiniame tinkle „Instagram“ paskelbė savo nuotraukas iš Olimpinio kaimelio, bet COVID-19 atvejo nepaminėjo.

JAV po 2016 metų Rio de Žaneiro olimpiados buvo pirmoje vietoje pagal iškovotus gimnastikos medalius. S. Biles Rio de Žaneire iškovojo keturis aukso medalius.

Dėl pandemijos atidėtos 2020 metų Tokijo olimpinės žaidynės prasidės šį penktadienį kone tuščiame olimpiniame stadione, Tokijuje dėl COVID-19 atvejų šuolio galiojant nepaprastajai padėčiai.