Kaukių dėvėjimas parduotuvėse bei viešajame transporte „kuriam laikui“ išlieka privalomas, o atstumas, kurio viešosiose vietose prašoma laikytis, sumažintas iki vieno metro. Apribojimai sušvelninti, Škotijai perėjus prie nulinio COVID-19 apribojimų lygmens, pranešė pirmoji ministrė Nicola Sturgeon.

Škotijos pirmoji ministrė taip pat perspėjo, kad pirmadienį Anglijoje įsigaliojusi „laisvės diena" Škotijoje nėra taikoma. Sekmadienio vakarą tviterio paskyroje ji rašė, kad „Škotijoje, kaip rodo grafikai, COVID-19 atvejų mažėja, tačiau nepakankamai“.

Apie rytojų kalbėti kaip apie „laisvės dieną“, mano manymu, nėra protingą, turint omenyje esamą situaciją“, – teigė N. Sturgeon.

„Vakcinacijos kampanija vykdoma ir ji siūlo išeitį, tačiau besiskiepydami apribojimus turime švelninti laipsniškai“, – tikino ji.

Škotijoje sušvelninti susibūrimų namuose apribojimai, susitikti leidžiant iki aštuonių žmonių iš iki keturių skirtingų namų ūkių. Bare ar restorane gali susitikti iki 10 žmonių grupė.

Lauke leidžiami iki 15 žmonių iš 15 namų ūkių neformalūs susibūrimai, laikantis saugaus atstumo, o į vestuves ar laidotuves gali susirinkti iki 200 žmonių.

Leidimą turinčioms maitinimo ir pramogų įstaigoms leista veikti iki vidurnakčio, panaikinus nuo 22 val. galiojusią komendanto valandą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)